Vs:Nuorten työttömyys ja työelämän prekarisaatio

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Nuorten työttömyys ja työelämän prekarisaatio Vs:Nuorten työttömyys ja työelämän prekarisaatio

Julkaisija Vastaukset
whiic # Posted on 8.8.2009 at 16.37
Profiilikuva käyttäjästä whiic

”Työttömyyskysymys on joko populismia…”

Aivan. Tyhjää lässytystä on kiva harrastaa, mutta se ei muutosta asioihin tuo.

”…tai sitten vakavaa talouspoltiikkaa, ja talouspolitiikasta päästään iloiseen vasemmisto-oikeisto rähinään.”

Jeps. Vaikka tyhjästä lässytyksestä päästäisiinkin ratkaisuja sisältäviin ehdotuksiin, ne tulevat väistämättä olemaan äänestäjäkuntaa repiviä. Miten voisi pitää oikeisto- ja vasemmistonuoret Piraattipuolueessa, jos avoimesti asetuttaisiin esim. kannattamaan valtiokeskeistä työmarkkinoiden sääntelyä? Ovat niin kaksipiippuisia juttuja. Harva nuori ehkä murehtii suoranaisesti Nokian voittomarginaaleja, mutta välillisesti sielläkin on paljon työpaikkoja likoamassa virtsan lämpöisessä nesteessä… tälläkin hetkellä. Ja sitten on vielä pienyrittämisen kanta ja vielä tietenkin se työntekijä. Ja rähinäähän siitä taastusti tulisi, kun kukaan ei yksinkertaisesti voi ymmärtää koko totuutta kaikilta kannoilta.

Tekijänoikeusreformi itsessäänkin on melko moniulotteinen asia ja se, että siitäkin on jonkinlainen löyhä konsensus (siis ainakin puolueen sisällä) on mielestäni aika saavutus. Ottaen huomioon, että Piraattipuolueen ulkopuolella riittää sellaisiakin piraattiradikaaleja, jotka eivät hyväksy yhdenkään vuoden rajoitettua monopolia tekijänoikeuden haltijalle. Tämä ei kuitenkaan revi puoluetta palasiksi, koska nämä radikaalipiraatitkin toteavat Piraattipuolueen reformin jo melkoisen radikaaliksi… ja sitä se onkin. Ja tuleekin olla.

Mutta perinteinen talouspolitiikka – siitä ei konsensusta saa ikinä. On parempi, että ehdokkaat itse ovat vaihtelevasti eri mieltä siitä asiasta, omantunnon ja tietämyksensä puitteissa, kuin, että puolue ulottaisi ryhmäkuria talouspoliittiseen mielipiteeseen, repien täten ehdokkaiden mahdollisuutta käyttää omia aivojaan, sekä hyläten toisen puolen äänestäjäkunnasta.

Kyse ei ole pelkästään siitä, että pelkäisin PP:n päätyvän oman kantani vastaiseen kantaan (mikä olisi kuitenkin todennäköistä, jos kanta tehtäisiin) vaan siitä, että en tahtoisi myös omia kantojanikaan PP:n agendaan. Mitä siitä tulisi, jos PP ottaisi tehtäväkseen tekijänoikeuksien lisäksi, kannabiksen laillistamisen, 10 lisäydinvoimalaa ja Haruhin koko kansan yhteiseksi jumalaksi? Siitä tulisi whiic-puolue, jonka ainoa halukas äänestäjä olisin minä itse.