Vs:Nuorten työttömyys ja työelämän prekarisaatio

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Nuorten työttömyys ja työelämän prekarisaatio Vs:Nuorten työttömyys ja työelämän prekarisaatio

Julkaisija Vastaukset
Mikko Kunnari # Posted on 9.8.2009 at 19.13
Profiilikuva käyttäjästä Mikko Kunnari

Monet muut valtiot (kuten jenkit) velkaantuu tämän laman takia paljon enemmän kuin Suomi, joten ei niiltä veronkorotuksilta olla muuallakaan turvassa. Tosin enpä tuon enempää tulevana DI:nä Suomea puolustele. Jos jossain muualla jää rahaa tuplasti enemmän käteen niin kyllä se pistää miettimään. Mutta kyllä kuitenkin näen Suomessa paljon potentiaalia tulevaisuudessa, kun muutamia asioita fiksataan.

Suomessa on hyvää se, että olit mistä tahansa taustoista lähtöisin niin kaikilla on mahdollisuus niin korkealle kuin haluaa. Siitä viitsii vähän maksaakin. Tosin jos sitä tilaisuutta ei käytä hyväkseen, niin sitten voisi olla kyllä enemmän oman onnensa nojassa kuin nykyään. Kaikilla ihmisillä ei motivaatio riitä, jos tietää selviävänsä tekemättä mitään.

Suomessa on ollut tarjolla halpaa energiaa ja tehtaiden automatisoituessa jossain vaiheessa suomalainen energia saattaa olla halvempaa kuin kiinalainen työntekijä. Pidetään vaan huolta siitä halvasta energiasta, niin meillähän saattaa olla joku päivä taas valmistavaa teollisuuttakin. Ihmiset voivat keskittyä tuotekehitykseen ja automaattisten tehtaiden ylläpitoon sekä palveluihin.