Vs:Nuorten työttömyys ja työelämän prekarisaatio

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Nuorten työttömyys ja työelämän prekarisaatio Vs:Nuorten työttömyys ja työelämän prekarisaatio

Julkaisija Vastaukset
Scoffa # Posted on 24.8.2009 at 6.58
Profiilikuva käyttäjästä Scoffa

jarkkoph kirjoitti:
Quote:Itse olen huolissani siitä, että kuntien ja valtioiden työntekijät saivat neuvoteltua juuri ennen romahdusta itselleen 9-12% palkankorotukset takaavat työsopimukset. Nyt kun laman takia moni yksityisellä sektorilla työskentelevä on menettänyt työpaikkansa ja työllistynyt uudestaan paljon pienemmällä palkalla on tämä käytännössä johtanut siihen, että valtiolla ja kunnilla maksetaan keskimäärin parempaa palkkaa kuin tuottavalla sektorilla toimiville.

Eli toisin sanoen ne joilla on paljon turvallisempi ja vakaampi työpaikka saavat paljon enemmän palkkaa kuin ne jotka tekevät tuottavan työn ja kärsivät epävarmemmista työpaikoista. Tämä taas on johtanut siihen, että verotulojen romahdettua valtio ja kunnat joutuvat kattamaan 20-50% menoistaan ottamalla lainarahaa.

Olipa pakko uteliaisuuttani tarttua tähän. Käsittääkseni valtion ja kuntien palkkoja nostettiin koska ne olivat jääneet suhteessa matalemmiksi kuin muiden alojen palkkaus? Luin muistaakseni juuri Hesarissa tai vastaavassa lehdessä julkistetun tutkimuksen jonka mukaan kuntien palkkaus olisi edelleen pienemmät kuin yksityisten alojen palkkaus. Lisäksi vaimon palkka muistaakseni nousi n. 3 prosenttiyksikköä eikä mainitsemiasi 9-12%, tehden palkasta näinollen yhden matalimpien tessien mukaisen kituuttamispalkan.

En siis väitä sanomaasi vastaan, kiinnostuin kuitenkin aiheesta välittömästi, en vain löydä nyt tuota palkkojen keskiarvon tutkimusta käsiini.