Vs:Nuorten työttömyys ja työelämän prekarisaatio

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Nuorten työttömyys ja työelämän prekarisaatio Vs:Nuorten työttömyys ja työelämän prekarisaatio

Julkaisija Vastaukset
whiic # Posted on 8.8.2009 at 11.40
Profiilikuva käyttäjästä whiic

Ei nyt aivan Piraattipuolueen ydinagendaa. Totta kai jokaisella jokin mielipiteensä on asiaan ja siitä kannattaa keskustella palstalla, mutta on täysin turva tivata puolueen kantaa tähän kysymykseen.

Ei siitä ole kovinkaan pitkä aika, kun tivattiin kantaa ”nuorien pahoinvointiin”. Sama asia: vaikka moni piraatti onkin nuori ja tietämystä löytyy enemmän omakohtaisesti kuin niistä 50-vuotiaista tantoista, jotka ovat kovassa äänessä juuri niiden (eli ”noiden toisten” ) nuorten pahoinvoinnista, käytöksestä, työllisyydestä. Siitä huolimatta, että nuoret tietää hyvin mikä nuoria risoo ja missä työn saaminen tökkii, se ei siltikään ole puoleen ydinagenda, joten on turha kysyä puolueen mielipidettä.

Vaikka puolue voisi toki mielipiteen muodostaa ja ottaa asian agendakseen (mitä en usko sen tekevän), ei tästä asiasta ole mitään hyötyä antaa tyypillistä sympatialausuntoa. Sympatialausuntoja saa noilta toimettomilta Wanhoilta puolueilta jo tarpeeksi. Paljon sympatiaa, kauhistelua ja voivottelua, mutta ei mitään ratkaisua. Pahimmassa tapauksessa voivotellaan nuorten asemaa ja viedään samalla resursseja nuorisotyöttömyyden hoidolta.

Sen sijaan, että näistä ”off-topiceista” tivataan valmista mielipidettä, olisi parempi aloittaa keskustelu sen sijaan, että haetaan päätöstä keskustelua käymättä. Todellisen päätöksen tekee edustaja kuitenkin aina vasta äänestysnappeja painaessaan ja olen varma, että jos asiasta käydään hyvä keskustelu, kuka ikinä meistä eduskunnassa puolueemme ajamaa asiaa edustaa, tulee tekemään päätöksensä äänestyksissä perustuen parempaan tietämykseen asiasta, ja pystyy näin omatuntonsa mukaisesti tekemään parempia päätöksiä. (Pelkällä omatunnalla ja sympatialla ei tee mitään, jos ei ole tietämystä ja älyä oikeiden päätöksien tekoon, vrt. lapsipornosensuuri.)

[size=2]EDIT: kerpele, kun tuo [code]")[/code] muuttuu ”) -hymiöksi.