Vs:Ohjeet ”FRA lain” kiertämiseksi

Etusivu Foorumit Piraattipuolueen toiminta Ohjeet ”FRA lain” kiertämiseksi Vs:Ohjeet ”FRA lain” kiertämiseksi

Julkaisija Vastaukset
Naseag # Posted on 20.11.2009 at 1.51
Profiilikuva käyttäjästä Naseag

Mites gmail ja kumppanit? Salattu selainyhteys gmailiin on ainakin aika tukeva, mutta jos posti menee Haminaan(googlen putingin kautta siis) ja sieltä Ruotsiin ja maailmalle, niin aika samahan tuo on. Vai salataankohan posti gmail to gmail siirroissa?

Julkiseen avaimeen perustuva salaushan olisi yksi hyvä tapa salata. Julkinen avain on vaikka omilla kotisivuilla ja sillä salatun viestin saa auki vain julkisen avaimen salaisella avainparilla. PGP olisi ainakin yksi vaihtoehto homman toteutukseen. Afterdawnissa näytti olevan aika hyvä ohje: http://keskustelu.afterdawn.com/thread_view.cfm/321310 . Yhden kouluprojektin verran käytettiin tota ja olihan se aika kätevä kun makuun pääsi.

Sitten on tietysti VPN-yhteyksiä, joilla voidaan piilottaa surffaajan todellinen ip-osoite. VPN-yhteyksissä pitää tosin luottaa yhteyden tarjoajaan, koska tämä näkee oikean ip-osoitteesi. Samoin siirrettävä data on VPN-tunnelista ulos tullessaan täysin samaa dataa, kuin normaalista liittymästä lähtiessäänkin. Ts. jos VPN-tunnelin toinen pää on Ruotsissa, luetaan kaikki data edelleen toisella rajalla, datan jatkaessa matkaansa kohti maailmaa. Lisäksi pptp-protokollaan perustuva salaus taitaa jo aueta FRA:n hienoilla peleillä ja vehkeillä? Sitten on tietysti OpenVPN:ään perustuvia yhteyksiä, joissa tuota salausta saa väännettyä hiukan tiukemmaksi. Yhteys täytyisi tietysti ottaa esimerkiksi Hollannista, jotta FRA:lta vältyttäisiin. Tuppaavat vaan olemaan melko hintavia.

Tästähän voisi koittaa porukalla kerätä jonkinlaisen oppaan? Saisi hyvää julkisuutta tärkeälle asialle. Samoin, jos Purjeeseen jää tyhjää tilaa ensi numeroon, voisi jonkinlainen salaa-se-itse-nurkkaus olla aika kova sana.