Vs:OM harkitsee rangaistuksia ylläpitäjille

Etusivu Foorumit Uutisia maailmalta OM harkitsee rangaistuksia ylläpitäjille Vs:OM harkitsee rangaistuksia ylläpitäjille

Julkaisija Vastaukset
Topi # Posted on 26.4.2010 at 9.33
Profiilikuva käyttäjästä Topi

Samaa mieltä muiden kommentoijien kanssa. Näen tässä sellaisen todellisen ongelman, että tehtiin mitä lainpykäläuudistuksia tahansa yksityisyydensuojaan, sananvapauteen tms.

Vallankäyttäjissä on se vika, että kun tehdään päätöksiä ja uusia lakialoitteita, niiden mentyä läpi, vallankäyttäjillä on selkeä vastuunkanto lain toimivuudesta ja ongelmaksi muodostuu, ettei kukaan ota jälkeenpäin mistään mitään vastuuta vaan koska muutkin päättivät siitä. Miksei jälkeenpäin kumota epäonnistuneita säädöksiä, en ole kuullut?

Meillä puuttuu se, kuka näitä säädöksiä valvoo? On pakko olla joku, joka oikeasti näitä valvoo ja ilmoittaa onko se säädös toimiva vai onko epäonnistunut. Runtelemalla jokin aloite läpi yksipuolisesti ei ole hyvä juttu.

Vallankäyttäjillä on tietämättömyys ja asiantuntemattomuus, ellei mukana ole sellaisia todellisia asiantuntijoita, jotka tietävät, ettei säädös tule sellaisenaan toimimaan tai saattaisi toimia. Tästä syystä tarvitsemme säädöksien valvojia. Mutta eihän meillä ole, eikä se demokraattiselta tunnu kun jätetään todelliset asiantuntijat ulkopuolelle ja hedelmällinen mietintö muuttuu mädännäisyydeksi.

Esimerkkinä, jos tietotekniikkaan liittyviä päätöksistä äänestetään eduskunnassa, niin olisi hyvä, jos kansanedustajilla olisi riittävä asiantuntemus, kokemus tietotekniikasta ja saisivat oikeuden äänestää kuin ne, jotka eivät ole koneita koskaan käyttäneet muuta kuin kynää ja paperia ja silti saattavat puoltaa aloitetta tuntematta mahdollisia seurauksia. Vertaa: ”Google on selain.” Ei näin.