Vs:Onko media unohtanut päätehtävänsä maailmalla?

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Onko media unohtanut päätehtävänsä maailmalla? Vs:Onko media unohtanut päätehtävänsä maailmalla?

Julkaisija Vastaukset
Ruuhijarvi # Posted on 5.1.2011 at 5.30
Profiilikuva käyttäjästä Ruuhijarvi

En nyt sanoisi median hoitavan Suomessakaan tehtäväänsä mitenkään hyvin. Jos muualla homma tehdään paskasti, se ei tarkoita, että Suomessa olisi hyvä. ”Vähemmän huono” lienee hyvä ilmaisu.

Media ignorettaa pienpuolueet lähes täysin, ja keskittyy isojen puolueiden ruokkimiseen. Yhtäläinen vaalitila edes vaalien alla olisi jo liikaa, mutta voisi nyt edes säännöllisesti tehdä ihmisille selväksi, että muitakin vaihtoehtoja on olemassa. Sen lisäksi nimenomaan vaihtoehtoisten kantojen nostaminen esille puuttuu lähes kokonaan. Median pitäisi nykyistä kiivaammin kyseenalaistaa poliitikkojen kantoja eikä vain copy-pastettaa kolmen suuren lehdistötiedotteita.

Onneksi meillä on internet. Sitäkin ne perkeleet koittavat valvoa. Sen puolestahan me taistelemme, että netti tulee saavuttamaan täyden potentiaalinsa ennen kuin sitä aletaan systemaattisesti sensuroimaan, ettei väärät mielipiteet pääse esille. Kun ihmiset viimein ovat saamassa vapaan median, niin totta kai vallan kahvassa roikkuvat puristavat kovempaa.