Vs:Paikallistoiminnan rahoitus

Etusivu Foorumit Piraattipuolueen toiminta Paikallistoiminnan rahoitus Vs:Paikallistoiminnan rahoitus

Julkaisija Vastaukset
MikkoSarela # Posted on 24.7.2009 at 13.18
Profiilikuva käyttäjästä MikkoSarela

Tämä kysymys nähdäkseni koostuu kahdesta erillisestä osasta. Ensimmäinen kysymys on se, kuka tekee töitä sen eteen, että vaalipiirissä saadaan tarvittava rahoitus vaalikampanjan pyörittämiseen ja kuka tämän maksaa. Tässä paras vaihtoehto nähdäkseni on se, että vaalipiirin piraatit ottavat itse vastuun siitä, että tarvittava rahoitus vaalikampanjaan saadaan.

Toinen kysymys on se, mitä infrastruktuuria rahoituksen järjestämiseksi tarvitaan – ja kuka sen järjestää ja kenelle. Sanoisin, että tässä kannattaa mennä järkevimmän vaihtoehdon mukaan. Jokaisen piirin ei kannata ruveta koodaamaan omaa ’lahjoita ehdokkaalle rahaa’ kilkettä, vaan on tehokkaampaa, jos puolue onnistuu rakentamaan toimivan lahjoituskilkkeen ajoissa. Optimi olisi kilke (ja rahoituslupa) jonka perusteella rahaa voisi lahjoittaa tietylle ehdokkaalle, tietylle vaalipiirille, puolueen vaalikampanjaan ylipäätänsä, tai tiettyyn tarkoin määriteltyyn tarkoitukseen (kuten korillinen Coca Colaa vaalitelttaan, tai 1000 postiluukkuun jaettavaa flyeria).

Huom. projektiin kaivataan vapaaehtoista tekijää; ilmoittaudu vaikka heti; täällä, tai ircissä #toiminta -kanavalla, tai muin itsellesi sopivin tavoin.

Näkyvyys verkossa on hyvä ja tärkeää, mutta ei silti pidä väheksyä kaduilla näkymisen voimaa. Molempia tarvitaan, jotta saamme edes jossain vaalipiirissä tuon 12 000 – 13 000 ääntä kasaan.