Vs:Pakkoruotsi-illassa Maria Morri

Etusivu Foorumit Uutisia maailmalta Pakkoruotsi-illassa Maria Morri Vs:Pakkoruotsi-illassa Maria Morri

Julkaisija Vastaukset
snowballschance # Posted on 2.12.2010 at 14.19
Profiilikuva käyttäjästä snowballschance

Pakkoruotsin poistaminen tulee kestämään tietysti ikuisuuden ja päätöksen siitä tekee todennäköisimmin kunta. Tällöin tilalle tulee pakkovenäjä ja sääliksi käy. Lukioon tarvitaan kuitenkin valinnainen ruotsi, joka avaa virkamiesuran.

Kun ruotsin kieli tuli kouluihin 1970-luvulla niin se on ilmeisesti avannut suomenkielisillekin pääsyn ruotsin kieltä vaativien kuntien virkamiestehtäviin. Kun nyt RKP vaatii, että suomenkieliset on päästettävä kilpailemaan virkamiespaikoista rannikon suurissa kaksikielisissä väestökeskittymissä, ja osa suomenkielisistä jyrkästi vastustaa tätä, niin ollaan taas syvällä parodiahorisontin väärällä puolen. Tilanne on melkein sama kuin silloin kun 80% Puolan maanviljelijöistä vastusti EU-jäsenyyttä. EU palkitsi heidät valtavilla maataloustuilla ja vientimarkkinoiden osittaisella avautumisella.

Harri Kivistö englannin opiskelijana ehdotti ovelasti kaikkien muiden kilpailevien kielten paitsi suomen likvidointia koulusta.

Pekka Siikala vihreistä warettaa ideaa edelleen, ja ehdottaa suomen korvaamista englannilla.

1800-luvun alussa sivistyneet ihmiset olivat sitä mieltä, että suomen kieli häviää maailmasta tarpeettomana ja hyvä niin. Maalaismummojen turinoista kai koottu Kalevala myikin kokonaista 500 kappaletta ensimmäisenä 10 vuotena.

Siihen se sitten olisi jäänytkin, jolleivat venäläiset olisi keksineet, että kuningasmielisten kapinallisten vastavoimaksi voi kehittää suomalaisuuden kielineen tsaarinmielisten ruotsinkielisten avulla. Kovasti agitoitiin ihmisiä vaihtamaan sukunimensä suomenkieliseen, mutta agitaattorien suvut itse eivät luopuneet sivistyneiden ihmisten sukunimistään ennen kuin vasta seuraavalla vuosisadalla. Kuulostaako jotenkin persujen hommilta?