Vs:Pakkoruotsi pois.

Julkaisija Vastaukset
RiktigPolitik # Posted on 30.12.2009 at 22.49
Profiilikuva käyttäjästä RiktigPolitik

Noh kerro vaikka mitä muistat peruskoulun biologian tunneista? Etkö usko että tunnistaisit koiran kissasta jos et olisi käynyt niitä tunteja? Miten maantieto? Etkö muualta olisi oppinut että ruotsi olisi meidän naapuri jos koulusta ei olisi opittu? Miten ”pakkoruotsi” on estänyt sua lukemasta saksaa sen ennemmän kuin ”pakkofysiikka”? Miten luulet että sulla olisi ollut ennemmän hyötyä saksasta kuin ruotsista? Kyllähän ne saksassa erittäin hyvin englantia ymmärtää. Islannilla niillä on pakkotanska jonka niiden on luettava ennen englantia, joten ainakin niillä on sulla huonommat olot ;)

Pointtini on että koulussa on paljon aineita mistä ei ole työelämässään hyöytyä joten miksi vain puhua yhdestä aineesta? Kaikki mitä ainakin tiedän biologiasta ja maantiedosta olen oppinut omasta kiinnostuksestani vapaaajallani esimerkiksi luettuani kirjoja ja seurattuani uutisia ja ohjelmia eikä nyt tule mieleen yhtään mitään mitä en tietäisi jos en olisi käynyt noilla koulutunneilla! Voit sanoa että ne ovat yleissivistäviä, mutta mitä hyöytyä niistä on jos unohdat kaiken koska sulla ei ole hyöytyä niistä elämässäsi?

Kannatan monien aineiden karsimista tai jopa poistamista ja lisäisin yhden aineen pakollisiin aineisiin: talousopinto! Tämä on elintärkeä asia ja monet eivät näytä ymmärtävänsä rahasta ja sen säästämisestä yhtään ja ovat korviaan myötä velassa ennenkuin täyttävät 30. Näillä tunneilla oppilaat opetetaan tekemään henkilökohtaista budjeettiä ja miten he pysyvät sen sisällä sekä perusasiat osake/rahastosäästämisestä sekä miten otetaan lainaa ja mistä sitä saa halviten ja miten korot vaikuttavat lainaan y.m. Tästä aineesta JOKAISELLA olisi hyöytyä koska raha on merkittävä asia jokaisen elämää!

Eli tarkoitus ei ole puolustaa juuri ruotsi pakollisuutta, vaan hahmottaa kuinka paljon turhia aineita koulussa opetetaan. Mielestäni koulussa pitäisi opettaa ennemmän käytönnön aineita, esimerkiksi miten tekisi helppoja ja yksinkertaisia sähkökorjauksia, haluaisin paljon ennemmän liikuntatunteja kouluun ja myös teoriatunteja liikunnasta, terveydestä ja ruokavaliosta y.m. Voitaisiin myös keskustella jos esim 6,7 vuoden yleissivistävä peruskoulutus riittäisi? Olisihan yhteiskunnalla ennemmän hyötyä esim automekaanikosta joka lukisi ennemmän hänen ammatilleen tärkeitä aineita eikä se hänen ammattitaitoa heikentäisi vaikkei osaisi ihmisen sisäelimet latinaksi! ;)