Vs:Patenttiasiaehdotus syyskokoukseen

Etusivu Foorumit Arkisto Syyskokous 2010 Patenttiasiaehdotus syyskokoukseen Vs:Patenttiasiaehdotus syyskokoukseen

Julkaisija Vastaukset
snowballschance # Posted on 29.10.2010 at 18.43
Profiilikuva käyttäjästä snowballschance

Quote:Siltä kannalta tämä kohta on haitta, koska esitetyssä järjestelmässä yritykset joutuvat tuhlaamaan rajallisia resurssejaan patenttiesitysten seuraamiseen, jottei kilpailija saisi patentoitua mitään oleellista.

Riippuu maasta ja toimialasta. Suomessa metsäteollisuudessa on toimittu niin, että kilpailija kyseenalaistaa kaikki patenttihakemukset. Tämä työllistää hyvin lakimiehiä.

Patentin voi kaataa myös jälkikäteen. Useissa maissahan viranomaiset eivät enää tarkista patenttihakemuksen keksinnöllisyyttä ja tätä kehitystä ei voi välttää. Keksinnöllisyyden tarkistamisesta on tullut liian työlästä.

Quote:Ei ole olemassa mitään viitteitä siitä, että patentti olisi tehokas tapa saattaa julki ”oikeasti keksinnöllisiä asioita”. Päinvastoin, oikeasti hyvät keksinnöt leviävät koko yhteiskunnan käyttöön tehokkaimmin, kun niiden leviämistä ei estetä keinotekoisesti monopolioikeuksilla.

Pienet yritykset eivät patentoi, koska se tarkoittaisi keksinnön julkaisemista, mikä tarkoittaisi sitä, että kilpailijat ottaisivat sen käyttöön luvatta. Luvattoman käyttöönoton osoittaminen on hankalaa mm. suomalaisessa lainsäädännössä. Ennen kuin tuollaisen prosessoinnin voittaa niin pieni yritys voi olla konkurssissa.

Kiinassahan länsimaisia patentteja ei tunnusteta, mistä seuraa myös se, että kiinalaisia tuotteita ei saa tuoda länteen. Ette ole varmaan tulleet ajatelleeksi tätä.