Vs:Patenttiasiat

Julkaisija Vastaukset
OSQ # Posted on 27.10.2009 at 16.28
Profiilikuva käyttäjästä OSQ

Quote:”En ole nähnyt mitään tutkimuksia siitä, että teknisesti vanhat patentit ovat usein este uusille keksinnöille. Ongelman laajuus ei siis ole selvillä. On totta, että 20v on patentille pitkä aika. Suoja-ajan lyhentäminen siis pienentäisi ongelmaa”

Kukahan olisi kiinnostunut tekemään aiheesta tutkimuksen? Kokemuspohjaa yksittäisistä tapauksista tosin on. Tekniikan kehitys on nopeaa ja monet vanhat patentoidut ideat eivät sinällään ole enää toteutus kelpoisia, mutta esteenä uuteen teknologiaan sopivalle.

Quote:”Ei ole argumentti koko järjestelmän lakkauttamisen puolesta. Muutoksia pitäisi toki tehdä, jotta ongelma poistuisi tai pienenisi riittävästi.”

Kun kommentoit yksittäisiin kysymyksiin, koko järjestelmän puolesta, niin kokonaiskuva vääristyy, vaikka toisaalta olet muutosten puolesta, niin toisaalta varovaisen myöntyväinen. Minä kannatan järjestelmän remonttia joka ei pikkuviilauksilla muutu. Asiaa voi pyöritellä loputtomiin ja itse asia feidautusi matkalla, jos ongelmaa ei myönnä koko laajuudessaan.

Quote:
”Miksi myisit pilkkahinnalla kehittämäsi keksinnön? Senkin voi päättää, että kenelle keksinnön myy ja millä ehdoilla. Eli siihen voi vaikuttaa päätyykö se hyllylle vai ei”.

Harvalla keksijällä on takanaan organisaatiota tai agenttia neuvottelemassa puolestaan.
Jos keksintösäätiö ei tue keksintöä on keksijä oman neuvottelukykynsä varassa etsimässä mahdollista rahoittajaa tai yritystä. Keksijä voi olla kuka vaan meistä, joka oivaltaa jotain, mikä olisi hyödyllistä tai omaisi esim. kaupallisia arvoja.

Quote:”Miksi keksintö sitten saisi tukea ilman patenttejakaan?
Mitä taas tulee keksinnön panttaamiseen pois markkinoilta, niin se maksaa panttaavalle yritykselle ja tuottaa sille tuloja.”

Miksi ei? Jos keksit yleishyödyllisen laitteen tai järjestelmän jolle on vaikea saada patenttia.
Keksinnön panttaaminen pois markkinoilta taas haittaa mahdollista kilpailijaa.

Quote:
”Joka tapauksessa näissä keskusteluissa on käynyt ilmi, että lainsäädäntö on myös patenttien osalta muutoksen tarpeessa. En silti näe mitään järkeä vastustaa koko järjestelmän olemassaoloa, kuten en tekijänoikeusjärjestelmänkään kohdalla.”

PRH ei ole puolueeton, vaan suojelee valtionyhtiöissä tapahtuvia virheitä. (kokemusta siinäkin)
Koko järjestelmä on erittäin vanhanaikainen ja ruokkii byrokraatteja ja virkamies korruptiota. Jos keskitymme vaikuttamaan järjestelmän heikkouksiin voi muutoskin olla mahdollista. Nykyisen järjestelmän intohimoinen puolustaminen tuntuu omituiselta.

Quote:”Me olemmekin Suomen piraattipuolue, joka perustettiin kansalaisoikeuksien turvaamiseksi ja tekijänoikeuslainsäädännön uudistamiseksi.”

Olen edelleen sitä mieltä että profiloitumisesi on lähempänä kuolleena syntynyttä TYP puoluetta.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Tietoyhteiskuntapuolue

On jo heitetty mauttomia ääripiraatti kommenttejakin?
Kun korostat suomalaisen Piraattipuolueen eroavan kansainvälisestä piraatti liikkeestä, on vaikea ajatella kansainvälistä yhteistyötä ja puolue on siten jakautumisen vaarassa.