Vs:Patenttiasiat

Julkaisija Vastaukset
OSQ # Posted on 27.10.2009 at 18.42
Profiilikuva käyttäjästä OSQ

Quote:”No hyvä on. OSQ: kerro minulle miten tienaat keksinnölläsi rahaa ilman minkäänlaista patenttijärjestelmää, etenkin jos sinulla ei ole mahdollisuuksia valmistaa keksintöä itse tai keksintö ei muodosta kokonaista tuotetta?”

Hauska ajatus. Asiaahan on vaikea pohtia ilman luopumista nykyisestä järjestelmästä.

Jos keksintö liittyy johonkin markkinoilla olevaan tuotteeseen, voin tarjota osaamistani tai keksintöä tuotteen valmistajalle/valmistajille. Jos valmistajia on useita niin kilpailuttamalla.
Suojaan ideani yksityiskohdat sopimustilanteeseen jossa sovitaan ideasta kertakorvaus tai työtarjous esim. kehitystyöhön. Työntekijän vaitiolovelvollisuus riittää suojaamaan tuotetta julkaisuun asti. Jos keksijä on kyvykäs hänellä on lisäehdotuksia valmiina koska on jo mukana prosessissa. Kertakorvaus mahdollistaa keksijälle joko myydyn tuotteen jatko-kehittämisen, tai kokonaan uuteen asiaan uppoutumisen.

Voihan olla myös ihmisiä jotka ei ensisijaisesti hae korvausta ideastaan, koska ei ole työkseen keksijä tai ei ole rahan tarpeessa vaurauden tai aatteen takia.

Uskaltaisin väittää että väärillä perusteilla tehtyjä ”varastettuja” patentteja on tehty ja tehdään edelleen. Ymmärtämättömät hyväuskoiset ihmiset tarjoavat ideoitaan yhtiöille jotka sitten patentoivat ne omiin nimiinsä. Työntekijöiden idealaatikko on myös vapaata riistaa.

Quote:
”En myöskään missään vaiheessa ole sanonut, että Suomen piraattipuolue eroaisi muista piraattipuolueista, vaan että kaikki piraattipuolueet eroavat hieman toisistaan”

Aikaisemmassa kommentissasi kerroit kiireestä ja tietämättömyydestä johtuvista syistä, kuinka patentti aihe jotenkin livahti puolue ohjelmaan, ja nyt tiedät kansainvälisten piraattipuolueiden eroavan toisistaan.

Jospa listaisit mainitsemiesi muiden maiden puolueiden eroja, kun nyt olet niihin ehtinyt perehtymään.