Vs:Patenttiasiat

Julkaisija Vastaukset
mrZombie # Posted on 28.10.2009 at 2.07
Profiilikuva käyttäjästä mrZombie

Quote:Miksi kukaan sivistäisi itseään asialla, jota ei edes kiinnosta ajaa? Jos pidätte asiaa tärkeänä, niin teidän tehtävänä on tehdä asiassa aloitteita virallisiksi kannoiksi ja äänestää sellaisia edustajia, joita patentit kiinnostaa. Ei me olla mikään Ruotsin piraattipuolueen Suomen sivutoimisto, jonka automaattisesti pitää ajaa kaikkia asioita mitä naapurissakin.
Se, mitä tässä yritän tehdä selväksi, on että koko piraattiaatteen taustalla on käsitys siitä, että informaation vapaus on hyväksi koko yhteiskunnalle. Jos kerran puolue haluaa ajaa asioita piratismin nimissä, niin olisi ihan suotavaa, että se myös tuntisi sen aattellisen pohjan, jolle se on syntynyt. Ruotsalaiset eivät alkaneet ajamaan sekä tekijänoikeuden radikaalia lyhennystä että patenttien poistamista sattumalta – ne nivoutuvat yhteen erittäin sulavasti, kun pohjaksi otetaan informaation laajan vapauden kaikki hyödyt (ja toisaalta taas ne kaikki haitat, joita informaation luomisen ja käytön rajoittamisesta seuraa). Suomen piraattipuolueen ei siis kuulu kannattaa patenttien poistamista siksi, koska ruotsalaisetkin niin tekevät, vaan siksi, koska koko piraattiaate pohjautuu informaation vapaudelle, johon olennaisena osana kuuluu ymmärrys siitä, että patentit ovat haitallisia.

Quote:En myöskään missään vaiheessa ole sanonut, että Suomen piraattipuolue eroaisi muista piraattipuolueista, vaan että kaikki piraattipuolueet eroavat hieman toisistaan. Pääperiaatteet ovat kuitenki samat: korostetaan perusoikeuksia, avointa demokratiaa sekä tietoyhteiskuntaa ja halutaan muuttaa immaterialakeja.
Olisi suotavaa, jos eri maiden puolueet eroaisivat ainoastaan strategioistaan. Eri maissa kun luonnollisesti on erilaiset poliittiset asetelmat. Kyllä minua ainakin harmittaisi kovasti, jos puolueiden aatteelliset pointit alkaisivat muuttumaan niin paljon, ettei niillä olisi enää juuri mitään tekemästä alkuperäisten kanssa (disclaimer: olen ollut aikoinaan tuomassa piraattiliikettä Suomeen)