Vs:Patenttiasiat

Julkaisija Vastaukset
OSQ # Posted on 28.10.2009 at 11.27
Profiilikuva käyttäjästä OSQ

Quote:
”Pyysinkin tarkastelemaan asiaa nimen omaan sinun ehdottamallasi mallilla. Valitettavasti kilpailuttaminen ei ole mahdollista ilman yksityiskohtien paljastamista. Pitäähän sen kohdeyrityksen tarkkaan tietää mitä se on alkamassa tekemään ja onko tekeminen edes mahdollista ja tarkkaan pystyä määrittämään tekemiselle hinta. Eli ei toimi. Se taas että keksijän pitäisi hakeutua keksintöjensä avulla töihin johonkin isompaan yritykseen, jotta keksintöjä voisi tuotteistaa vaikeuttaisi hyvin paljon uusien yritysten syntymistä mikä on todella tärkeää korkean osaamisen maille. Siltäkään osin siis homma ei toimi.”

Vastasin tilanteeseen, jossa patentti rajoitteita ei olisi. Paljon ideoita ja kaupallista toimintaa tapahtuu ilman patenttejakin. Ajatusmallisi mukaan vain patentit mahdollistavat liiketoiminnan. Kilpailuttaminenhan muodostuu kysynnän ja tarjonnan lakien mukaisesti ja on sopimustekninen asia kuinka paljon ideastaan pitää paljastaa ennen kauppaa.
Väitteesi että uusien yritysten syntyminen olisi patenttien varassa, on aika ontuva.
Annat rajatun kysymyksen ja tuomitset vastauksen yksinkertaisesti, ei toimi. Ikään kuin olisit elänyt toimimattomassa maailmassa ilman patentteja.

Ja Spif:lle TYP asiasta. Sekoittumista eri puolueisiin kannattaa tarkoituksella välttää. Nykyiset valtapuolueet, sekä epäonnistuneet puoluekyhäelmät eivät ole samaistumisen arvoisia. Jo nyt on nähtävissä kuinka vihreistä vasemmistoon ja keskustaan ollaan ottamassa piraattien ajamia asioita omiin ohjelmiin. Kunnarin näkemys suomettuneista piraateista on siksi vähintäänkin arveluttavia.