Vs:Patenttiasiat

Julkaisija Vastaukset
mrZombie # Posted on 31.10.2009 at 11.59
Profiilikuva käyttäjästä mrZombie

Mikko Kunnari kirjoitti:
Quote:Ehkä mrZombiella olisi myös jotain ideoita?
Valitettavasti minulla on muutakin elämää sen verran, etten ehdi kirjoittelemaan tänne niin paljon kuin haluaisin. Ja kun se keskustelu helposti menee juupas-eipäs-kinasteluksi. Siksipä suosittelenkin tutustumaan ensin laajemmin aiheeseen, ja vasta kun perustiedot ovat kunnossa, voi alkaa mennä yksityiskohtiin.

Quote:BTW, tekijänoikeusjärjestelmää koskee ihan sama asia. Jos tekijänoikeudet poistettaisiin kokonaan, niin kaupallinen hyötyminen teosten myynnin kautta olisi käytännössä mahdotonta. Yritäpä lähettää teoksia johonkin Spotifyyn ja toivoa, että saat jotain osuuksia myynnistä, mikäli kyseisellä firmalla ei ole mitään pakkoa osuuksia jakaa.
Tämä ei laisinkaan pidä paikkaansa. Lainaan itseäni toisesta ketjusta:
Quote:Jos kiinnostaa lukea enemmänkin nettiajan bisnesmalleista, niin voisin suositella Chris Andersonin kirjaa Free: The Future of a Radical Price (kirjoitin viime vuonna aihetta käsitelleen artikkelin perusteella Piraattiliittoon jutun). Techdirtissä Mike Masnick on kirjoittanut paljon bisneksen tekemisestä immateriaalihyödykkeillä ja kehittänyt kaavan ”Connect with Fans (CwF) + Reason to Buy (RtB) = $$$” (he ovat myös testanneet sitä itse, ja päätellen siitä, että monta tuotetta on myyty loppuun, se on toiminut varsin onnistuneesti). Kannattaa myös katsoa Masnickin pitämä esitelmä aiheesta: How Trent Reznor and NIN Represent the Future of the Music Business.
Spif kirjoitti:
Quote:Veikkaisin että TYP oli vain hieman liian aikaisin liikkellä.
TYP oli alusta asti pelkkä keskustelukerho. Siellä ei oikein ymmärretty, että politiikka vaatii aktiivista toimintaa, eikä vain unelmointia siitä, millainen olisi hyvä yhteiskunta. TYPin teemat olivat sinällään ihan hyvät ja niille oli kysyntää, mutta TYP ei vaan osannut vastata siihen kysyntään. Tämä johtui nähdäkseni hyvin pitkälti siitä, että mukana oli paljon sellaista porukkaa, jolla ei ollut mitään kokemusta politiikasta aikaisemmin.