Vs:Patenttiasiat

Julkaisija Vastaukset
Jonii # Posted on 17.2.2010 at 12.53
Profiilikuva käyttäjästä Jonii

Mikko Kunnari kirjoitti:
Quote:Pyysinkin tarkastelemaan asiaa nimen omaan sinun ehdottamallasi mallilla. Valitettavasti kilpailuttaminen ei ole mahdollista ilman yksityiskohtien paljastamista. Pitäähän sen kohdeyrityksen tarkkaan tietää mitä se on alkamassa tekemään ja onko tekeminen edes mahdollista ja tarkkaan pystyä määrittämään tekemiselle hinta. Eli ei toimi. Se taas että keksijän pitäisi hakeutua keksintöjensä avulla töihin johonkin isompaan yritykseen, jotta keksintöjä voisi tuotteistaa vaikeuttaisi hyvin paljon uusien yritysten syntymistä mikä on todella tärkeää korkean osaamisen maille. Siltäkään osin siis homma ei toimi.
Jos tämä uusi idea on sellainen, jonka kykenee tajuamaan ja ottamaan käyttöön helposti, tämä idea tuskin on myöskään niin arvokas että se ansaitsisi erityisen isoa suojelua. Jos edellä olevat ehdot eivät täyty, firma joutuisi joka tapauksessa näkemään ehkä valtavaakin vaivaa ymmärtääkseen uuden idean, kuinka se toimii ja kuinka sitä voi omassa liiketoiminnassa hyödyntää. Tai vaihtoehtoisesti palkata jonkun, sano, keksijän, avustamaan tässä prosessissa. Keksijä voisi jopa mielivaltaisesti valita jonkun kilpailijoista ja paljastaa suunnitelmat tälle, ja pyytää joitain firman osakkeita hyvitykseksi tästä. Jos keksinnöstä on todella hyötyä, firman osakkeet nousevat, ja keksijä ei halua auttaa muita firmoja tämän ideansa hyötykäytössä. Firman ei kannata kieltäytyä tarjouksesta, kun omat isommat voitot kärsisivät muiden saadessa tarkkaan tietoon tämän innovaation toiminta.

Uudet firmat voisivat vaikka työvoiman siirtymisen kautta saada näistä nykyisin patentoiduista ratkaisuista tietoa. Isosta firmasta lähtenyt innovatiivinen henkilö voisi helposti myös lähteä perustamaan omaa yritystä. Ja niin, jos näköpiirissä on ehkä kalliskin teknologia joka antaisi edes väliaikaisen edun markkinoilla, kapitalismin ihmeellisessä maailmassa, ilman keinotekoista suojaa kilpailulta, tuollaisiin teknologioihin tekee mieli tarttua.