Vs:Patenttiasiat

Julkaisija Vastaukset
OSQ # Posted on 26.10.2009 at 22.14
Profiilikuva käyttäjästä OSQ

1.
Quote:Tuohon en osaa sanoa juuta enkä jaata.
Onko kommenttisi ymmärrettävä, että sinulla ei ole henkilökohtaista kokemusta asiassa.
2.
Quote:Nokia vs. Apple jutussa ainakin oleellista syytteen nostamisessa oli nimen omaan se, ettei keksinnöt ole hinnoiteltu älyttömän kalliiksi lisensoida ja muut jo maksavat lisenssimaksuja

Uutisissa asiantuntija perusteli haasteita tyypilliseksi patentti protektionismiksi yhdysvalloissa ja huomautti asian venyvän vuosien kiistaksi verraten Microsoftin kiistaan.
Quote:Eihän tuossa mitään hidasteta. Apple toimii ihan niin kuin tähänkin asti kunnes päätös joskus ties kuinka pitkän ajan päästä tulee.
Uutisissa todettiin myös että tavoitteena on tuotteen valmistuksen pysäyttäminen.
3.
Quote:On ongelma, mutta ei argumentti koko patenttijärjestelmän lakkauttamiseksi. Suomessa lähes kaikki yritykset ovat pienyrityksiä, joilla ei ole varaa moiseen. Kyse on juuri siitä ainoasta mainitsemastani ongelmasta eli järjestelmän eriarvoisuudesta.
Ongelma ei ole argumentti?
4.
Keksijä joutuu omien varojensa turvin kehittämään jotain mihin uskoo, panostaen siihen luovuutensa, rahansa ja aikansa, ja lopuksi joku ostaa pilkkahinnalla keksinnön ja pistää sen tarkoituksella hyllylle. Vuosien työ jää keinottelijan haltuun. Valaisiko?
5.
katso kohta 3.
6.
Quote:Ei niin (osittain), mutta kyllä ne silti suurimpaan osaan todellisista markkinoista vaikuttavat. Ei Euroopassa ihan hirveästi kiinalaista piraattitavaraa myydä
Oletko samaa mieltä osittain, suurimpaan osaan vai ihan hirveästi.
8.
Ollaan kirjaimellisesti samaa mieltä.
9.
Idea eli keksintö on ennen sen fyysistä toteutusta. Fyysinen toteutus ei vielä ole tuote teollisuudessa, elokuvassa, tai musiikissa. Nillä on kutsumanimiä kuten proto, käsikirjoitus tai sävellys, jonka keksijä, käsikirjoittaja tai säveltäjä esittelee tuottajalle.
Monsanto on oman alansa yksinvaltias ja Microsoftin prosenteista ehkä sinä tiedät enemmän.
Öljy-yhtiöiden kassakaappiinkin olisikin hauska kurkistaa.
10.
Quote:Ja tämä eroaa miten siitä, ettei ylipäänsä mikään olisi patentoitavissa? Ilman patentteja olisi vaikea ulkoistaa. Annapa suunnittelemasi tuote jollekin valmistettavaksi. Tuumaisivat vaan että vissiin me sulle mitään annetaan, kun voidaan myydä nää sun tuottees itteki. Patentin saaminen kestää kyllä naurettavan kauan, mutta toisaalta ei pidä vahingossakaan antaa patentoida mitään triviaaleja asioita, mitä koko ajan toki yritetään.
Tuosta en oikein ottanut selvää. Voisitko ystävällisesti tarkentaa?
Mitä minä yritin tuoda esille, oli keksintö joka ei saa tukijaa, vaikka olisi toteutuskelpoinen, jää toteuttamatta koska patenttietu on epävarma.
Jos yhtiö palkkaisi keksijän toteuttamaan tuotettaan yhtiöön, olisi kehitykselläkin paremmat edellytykset.

Jotenkin tuntuu siltä että puolue olisi syntynyt vahingossa kun sisältö on kopoitu ruotsista ilman ymmärrystä. Olisikohan syytä ottaa ruotsalaisiin yhteyttä, että he voisivat valaista miksi piraattipuolue on siellä perustettu.