Vs:Patenttiasiat

Julkaisija Vastaukset
whiic # Posted on 25.10.2009 at 20.47
Profiilikuva käyttäjästä whiic

”Harvan asian, yhden asian…”

Nyt esität sen kuin sillä ei olisi merkitystä. Kuitenkin juuri aikaisemmin perustit argumenttisi niille kahdelle presuppositiolle: Piraattipuolue on ”yhden asian” puolue, ja yhden asian puolue on yhden (1) asian puolue konkreettisesti (ei ole sama kuin harvan asian puolue). Näiden kahden ajatuksen pohjalta esitit, että PP:n ei pitäisi välittää taiteellisten alojen monolopolilainsäädännöstä (tekijänoikeudet), kuluttajansuojasta (mm. DRM), yksityisyydensuojasta, jne. vaan keskittyä yksinomaan patenttiasioihin, koska yhden puolueen agendaan voi mahtua vain yksi asia.

Vai tarkoititko vain asiaa inklusiivisesti eikä ekslusiivisesti? Jos tarkoitit patenttiasioiden (ei pelkästään lääkepatentit) huomioimista, niin eikös tuo kuulu jo puolueohjelmaan arvioida ja esittää vaihtoehtoisia malleja (jossa patenttijärjestelmän poistaminen ilman korvaajaa on yksi vaihtoehto). Koska se on jo ohjelmassa mukana, ehdotuksesi siitä, että se pitäisi olla tärkein pointti, ja korostuksesi siihen, että olla ”yhden asian” puolue (asia joka ei edes pidä paikkansa) jonka pitäisi keskittyä yhteen ydinasiaan, johtaa väistämättä käsitykseen, että aiemmassa viestissä ehdotit, että tekijänoikeudet, yksityisyyden suoja ja kansalaisoikeudet eivät ansaitse paikkaansa puolueohjelmassa.

Suotta listaat missä kaikkialla patentteja käytetään niljakkaasti. Koko patenttijärjestelmän idea lienee juuri tukea suuremman pelurin niljakasta toimintaa ja se siitä tekeekin niin mädännäisen asian, että se on jo puolueohjelmaan korjattavien asioiden listalle hyväksytty. Mutta ajatus, että koko PP:n ideologian pitäisi pyöriä yksinomaan patenttien ympärillä unohtaen mm. taiteen alan tekijänoikeudet… se on asia erikseen.

”Miksi patenttiasiat mainitaan, jos asian takana ei seisota.”

Viittaat jälleen kerran siihen, että ollaan yhden asian puolue ja voidaan siksi seisoa vain yhden (1) asian takana. Surkeaa argumentointia, herra. Ei sinne Arkadianmäelle mennä äänestämään yhdessä istunnossa. Kyllä siellä kannattaa ottaa kantaa asioihin, joissa nuorina, teknillisorientoituneina ihmisiä olemme asiantuntevampia kuin nykyiset istumalla sammaloituneet edustajat. Sensuuri, elokuvatarkastamon tarpeellisuus, WLAN-verkkoihin ”tunkeutuminen”, netin neutraalius, valtion tuet teleoperaattoreille (myöntämisperusteet), …jopa niinkin epätekninen asia kuin Perustuslaki.

Oma kiinnostuksesi Piraattipuolueeseen vaikuttaa lähinnä keskittyvän geenimanipuloitujen kasvilajikkeiden patentteihin… tosin epäilen vähän olisitko tyytyväinen, jos ne patentit raukeaisi ja GMO-tekniikka lähtisi villiin kilpailuun. Tunnut enemmänkin olemaan semmonen ihminen, joka haluaisi velvoittaa naapurisikin syömään luomua… ja siihen lopputulokseen ei päästäisi romuttamalla patenttijärjestelmää.

”viralliset edustajat ovat mykkiä.”

Viralliset edustajat vain tulkitsevat puolueohjelmaa. Mitä sinä heitä tenttaamaan kun kysymyksesi ei selvästikään koske tulkintaa vaan halua muuttaa sitä tekstiä? Jos olet puolueen jäsen, tee muutosehdotus loppusyksyllä järjestettävään ylimääräiseen puoluekokoukseen. Se käsitellään kyllä syrjimättä kuten kaikki muutkin. (Huomioi, että ehdotukset tarvitsevat tietyn määrän kannatusääniä päästäkseen kokoukseen asialistalle ja äänestettäväksi.)

”Röllittely kommentteja ja sananvapauden ylistämistä?
Onko se mielestäsi piraattiaatteen uskottavuuden lisäämistä.”

Jos ollaan rehellisiä, palan halusta ennemmin kutsua sinua ”typeräksi”. Sananvapautta kunnioittaen se on mielipiteeni. Se on argumentoitavissa oleva mielipide, mm. enterin naputtaminen joka rivin päätteeksi kuin satavuotiaalla kirjoituskoneella kirjoittaisit, osoittaa melkoisen syvää ymmärtämättömyyttä tietotekniikasta. Vihje: minä käytän enteriä vain kappaleiden erotteluun (2kpl per kappaleen vaihdos). Muutoin annan tietokoneet tehdä tuollaiset puolestani. Tämä helpottaa asiaa kummasti, sillä rivinvaihtojen jäämättä hardcodaamatta syötteeseen, esim. fontin tai fonttikoon vaihto tai käytettävissä olevan kentän leveys ei sotke rivitystä. Kokeile itsekin.

Suurempi syy kutsua sinua typeräksi on se, että ulosantisi on niin uskomattoman kökköistä, että sinun ajatuksista ei ota mitään tolkkua. Kun yrität jäsennellä jotakin ehdotusta, siitä tulee joku tunteenpalava manifesti. Kukaan ei tiedä puhutko asiasta inklusiivisesti vai ekslusiivisesti, kun esim. nyt puhut patenteista.