Vs:Peltipönttö huijaus median suitsimana

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Peltipönttö huijaus median suitsimana Vs:Peltipönttö huijaus median suitsimana

Julkaisija Vastaukset
JJ75 # Posted on 23.8.2010 at 3.00
Profiilikuva käyttäjästä JJ75

Alejandro kirjoitti:
Quote:Valtio tienaa myös tupakalla ja alkoholilla. Tosin se myös maksaa kalliisti niistä koituvista haitoista.

No se ei ole kuitenkaan aivan yksioikoista. Alkoholistit vie petipaikkoja ihmisiltä ja tupakan polttajat, sairaanhoito pitkittyy ja vaikeutuu todella paljon. Täähän tosiaan käy edullisemmaksi valtiolle, kun siihen kuolee veroja maksanut eläkkeelle juuri siirtyvä henkilö. Toisaalta, myös moni passiivisesti tupakoiva kuolee ennenaikaisesti ja veikkaan niitä olevan tuplamäärän ylinopeuksiin kuolevien edessä. Aika moni nuorikin kuolee alkoholin käytön seurauksena.

Quote:
Jokainen ihmishenki on kallis eikä sitä voi mitata rahassa. Jos ylinopeuksia valvomalla säästetään edes se kymmenen henkeä, niin silloin se on perusteltua, maksoi mitä maksoi.

No mutta, järjettömyyksiin ei silti tarvitse ryhtyä. Leikkauspöydälle kuollaan myös kuten monet ihmiset kuolevat sairaaloihin, kun ei kannata tehdä mitään tai ei voi tehdä mitään. Hekin saattoivat maksaa veronsa ja odotella petipaikkaa tupakoivan tai alkoholistien vuoksi.

Quote:
Nopeusrajoituksia ja nopeusvalvontaa tarvitaan, koska ihmiset ovat liian piittaamattomia omasta ja muiden hengestä ja hyvinvoinnista. Vai mistä kertoo, että niitä ylinopeuskuolemia on kuitenkin se lähes 90 vuodessa? Se on aika monta turhaa kuolemaa. Ja ihan vain siksi, että sattui olemaan kiire, tai on muuten vaan kiva ajella urku auki kylätiellä. Ja mieluiten vielä kännissä.

Nuo luvut mihin viittasin, on aika pienet 2,5 miljoonaan autoon mitä Suomesta löytyy. Siihen verrattuna täällä ajetaan kiltisti. Myös autossa voi olla useampia ihmisiä kerralla ketä kuolee. Tupakoivia on 500000-600000 joista kuolee prosentuaalisesti todella paljon suurempi osa. Sama homma juoppojen kohdalla.

Quote:
Vaikka sinä JJ75 varmasti olet keskimääräistä parempi kuski, niin joskus voi käydä sinullekin niin, että järjetöntä ylinopeutta kaahaava auto tulee vastaan, menettää autonsa hallinnan ja rysäyttää suoraan päin sinua. Silloin pääset kaunistamaan noita tilastoja, jotka mielestäsi ovat varmaankin ihan liian pienet vielä.

Luulen, että Suomessa keneltä vain mieheltä kysyttäessä, he arvioivat olevansa keskimääräistä parempia kuskeja kuin muut. Tilastollisesti se on hyvin pientä mitä voidaan enään kaunistella. Tärkeämpää olisi saada ihmiset töihin, että heillä olisi varaa ajaa autoa edes. Helpottas valtionkin elämää, ettei tartte koko budjettia täyttää sakkorahoilla pelkästään. Tässä se nähdään, kun antaa poliisille pikkusormen, se vie koko käden.

Quote:
Kehitysehdotuksena: poistetaan nopeusrajoitukset kokonaan, niin luonnonvalinta hoitaa pikaisesti pahimmat typerykset.

Muita loistavia ideoita? On/off ajattelutapaa tässä tuskin kannattaa viljellä. Vois olla välimuotojakin. 70-luvun alussa muuten tuli Suomeen nopeusrajoitukset.

Nyt kun autojen turvallisuus on kehuttu paljonkin paremmaksi sitten vaikkapa 90 luvun tai 70 luvun. Niin, samalla kiristetään ajonopeuksia.

Bensaa kuluu uusilla autoilla vähemmän, nostettiin hintaa vastaavasti enemmän. Nyt kun kellään ei ole varaa autoilla paljon ja lasketaan bensalitroja, niin nyt tuli nopeuskamerat sun muut vimpaimet. Nopeutta tieliikenteessä vahditaan aivan liikaa verrattuna muihin rikoksiin, jotka jää selvittämättä. Nyt tähän pitäs saada joku järki, ettei tää mene aivan järjettömyyksiin. Koska nollatoleranssia tästä ei saada tekemälläkään. Se on matemaattinen mahdottomuus jo itsessään.