Vs:Peltipönttö huijaus median suitsimana

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Peltipönttö huijaus median suitsimana Vs:Peltipönttö huijaus median suitsimana

Julkaisija Vastaukset
vesiposti # Posted on 24.8.2010 at 7.50
Profiilikuva käyttäjästä vesiposti

Minun nähdäkseni nämä ”sakotusautomaatit” ovat aina olleet rahastusta, eivät liikenneturvallisuutta varten. Kamerat sijoitellaan niin että ylinopeutta on mahdollisimman helppo ajaa vahingossa. Kameratolpan kaveriksi onkin yleensä noussut normaalia matalampi nopeusrajoituskyltti. Normaalia matkanopeutta saa usein taas jatkaa parinsadan metrin päästä, mutta jos et jarruta joka tolpan kohdalla tulee kallis matka. Äkkijarrutukset tuskin ainakaan lisäävät turvallisuutta.

Tämä keskinopeusjuttu sen sijaan on selvästi sen taannoisen autojen GPS-vakoiluehdotuksen uudelleenlämmittelyä. Eli siis jo periaatteessa vastustettava ajatus perusteella että ihmisiä ei saa vakoilla. Sillä ei ole mitään käytännön merkitystä onko vakoilulaite autossa vai tien varressa. En yhtään epäile etteivätkö vakoilukameroiden yleistyttyä myös tuo GPS-jäljityspakko tulisi uudestaan esille, selitteellä ”eihän se mitään haittaa kun kaikkien ajot näkyy kuitenkin jo kameroista,” tjms.

Samalla oikeaa liikennevalvontaa, eli siis poliisia, ei maanteillä näy eikä kuulu.