Vs:persujen julistus

Etusivu Foorumit Uutisia maailmalta persujen julistus Vs:persujen julistus

Julkaisija Vastaukset
misc # Posted on 28.5.2011 at 13.05
Profiilikuva käyttäjästä misc

Persujen julistuksessa on paljon hyvää, ainakin jos sen ottaa ns. at face value eikä ala liikaa arvailemaan taustalla olevia motiiveja. Tämä yksi kappale on kuitenkin mielestäni ongelmallinen:

Quote:Vaadimme, että poliittiset ja yhteiskunnalliset vaikuttajat ja keskustelijat suhtautuvat
yhtäläisellä vakavuudella kaikkeen syrjintään ja kaikkiin väkivallantekoihin, edustivat uhrit
sitten enemmistöä tai jotakin vähemmistöä. Kaikkinainen epäsymmetrisyys eri ryhmiin
kuuluvien henkilöiden kohtaamien vääryyksien uutisoinnissa ja arvottamisessa lähettää
vahvan viestin siitä, että ihmisen arvo riippuu hänen taustastaan.

Hommafoorumijengin keskuudessa tuntuu olevan vallalla sellainen ajatus, että esimerkiksi maahanmuuttajiin kohdistuvasta väkivallasta ei saisi uutisoida ellei samalla uutisoida myös kantaväestöön kohdistuvasta väkivallasta, sillä muuten kyse on ”arvottamisesta” ja ”suosimisesta”. Tämä on ihan höpöhöpö-logiikkaa. Eihän yhden epäkohdan esiinnostaminen automaattisesti tarkoita jonkin toisen epäkohdan vähättelyä. Sitäpaitsi jokaisella tiedotusvälineellä, toimittajalla tai yhteiskunnallisella keskustelijalla on perustuslain takaama oikeus toimia oman arvomaailmansa pohjalta ja käsitellä asioita ihan mistä näkökulmasta vain haluaa. Vaatimukset ”symmetrisyydestä”, ”tasapuolisuudesta” tai ”neutraaliudesta” median tai yksittäisten keskustelijoiden kohdalla eivät ole mitään muuta kuin sananvapauden rajoittamista.

Vaatimuksen siitä, että julkisen vallan on kohdeltava jokaista ihmistä yksilönä voin kyllä allekirjoittaa. Tämähän ei ole millään muotoa ristiriidassa sen kanssa, että esimerkiksi maahanmuuttajille tai vammaisille tarjotaan erityisesti heille tarkoitettuja yhteiskunnan palveluja, kunhan harkinta tapahtuu aina henkilökohtaisen elämäntilanteen ja tarpeiden eikä mihinkään ryhmään kuulumisen perusteella.

Kaikenlaiset kiintiötyyppiset ratkaisut olisin minäkin valmis laittamaan romukoppaan.