Vs:Perussuomalaiset uhkaa jyrätä Piraattipuolueen

Etusivu Foorumit Uutisia maailmalta Perussuomalaiset uhkaa jyrätä Piraattipuolueen Vs:Perussuomalaiset uhkaa jyrätä Piraattipuolueen

Julkaisija Vastaukset
snowballschance # Posted on 1.11.2010 at 22.08
Profiilikuva käyttäjästä snowballschance

Gagis kirjoitti:
Quote:Suomalaisia huolettaa tuhannet aiheet, ja joidenkin enemmän tai vähemmän relevanttien aiheiden tyrkyttäminen vaaliteemoiksi on varsin turhaa.

Mm. noissa kannabis-jutuissa on vähän sellaista hyväksikäyttöyrityksen makua. Näihin voi sitten vastata, että ”miten teidän tarpeistanne saadaan win-win-tilanne meille molemmille?”. Äänestäjien äänestyslupauksiin ei kannata luottaa sen enempää kuin poliitikkojen puheisiin eli etujärjestöt tarjotkoon joko mainostilaa tai rahaa tai muuta kouriintuntuvaa vaalityötä vastineeksi. Vai pitäisikö tätä kutsua work-work-tilanteeksi?

Quote:Ei muillakaan puolueilla kaikkea mahdollisesti kauden aikana äänestettäväksi tulevaa tuntevia yleisneroja ole. Mielummin tyydyn lupaamaan kuuntelevani asiantuntijoita ja perehtyväni tutkimukseen ennen äänestyksiä kuin otan kantaa liian lyhyellä aikataululla, vain vedotakseni jonkun tunteisiin.

Muut käyttävät poliittista retoriikkaa. Aikoinaan Eskoa Ahoa kuunnellessa tyhmemmät olivat ihan oikeasti sitä mieltä, että Esko Aho on samaa mieltä heidän kanssaan, kun Esko Aho itse asiassa antoi neutraaleja lausuntoja. Minun oli tietysti helpompi huomata Esko Ahon vedätys, kun minä tiesin, mitä mieltä se oikeasti oli siellä poliitikon lipevän kuoren alla.

Kun et tiedä, mikä kantasi on tulevaisuudessa, niin älä sano ”en tiedä” vaan sano jotain sentristä. Barack Obama sanoi kampanjassaan ilmastonmuutoksesta, että ”se on syytä huomioida ja liike-elämän edut on myös huomioitava” eli selkosuomeksi: ”En sitoudu yhtikäs mihinkään politiikkaan tässä asiassa!”. Marja Tiura väitti ennen kahtia jakavaa äänestystä lipevästi ”harkinneensa asiaa kovasti molemmilta puolilta” eli melkein olleensa äänestyksessä hävinneiden puolella.

Päivi Räsänenkin puhui homoista kaksihaaraisella kielellä: Räsänen myös toisti näkemyksensä, että homoseksuaalisuuden harjoittaminen on Raamatun mukaan synti. – En haluaisi kuitenkaan olla ketään loukkaamassa, sanoi Räsänen

Tietysti tuota loppuosaa ei kukaan usko, mutta poliittinen retoriikka vaatii sen.

Katolinen Timo Soinihan on Päivi Räsäsen kanssa samoilla linjoilla [kuinka moni äänestäjistä tietää tämän?], mutta on valinnut taktiikakseen vaikenemisen, koska persuista tehdään vanhanaikaista valtapuoluetta. Päivi Räsänen tähtää taasen pienpuolueeksi, joka ei sitoudu yhteiskunnassa yleisesti hyväksyttyihin arvoihin, ja nojaa pieneen, mutta kiinteään kannattajajoukkoon.

Kuinka moni äänestäjä tietää, että Päivi Räsänen vastustaa naispappeutta? Varsinkin kun kristillisten äänestäjistä 70% on naisia.

Päivi Räsänen antaa myös ymmärtää, että kyseessä olisi maltillisen luterilaisen kirkon sisäinen puolue, kun käytännössä kyseessä on luterilaisen kirkon ulkopuolella olevien lahkojen puolue.