Vs:Perusteluita piratismin dekriminalisoinnille

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Perusteluita piratismin dekriminalisoinnille Vs:Perusteluita piratismin dekriminalisoinnille

Julkaisija Vastaukset
toni_mikael # Posted on 23.3.2010 at 18.11
Profiilikuva käyttäjästä toni_mikael

MaXimillion kirjoitti:
Quote:toni_mikael kirjoitti:
[quote]Nopea vilkaisu yllä mainitsemaani wikipedia-sivuun ja huomaat olevasi väärässä.
Immateriaalioikeudet kuuluvat omistusoikeuden piiriin.
Niinhän ne tällä hetkellä kuuluvat, mutta se ei tarkoita tilanteen olevan filosofisesti pätevä. Immateriaalioikeudet perustuvat virheelliseen ajatukseen siitä, että työllä itsessään ilman erillistä sopimusta on olemassa arvoa. Mikäli näin olisi, voisin esimerkiksi varastaa joltakulta rakennusmateriaalit ja rakentaa niistä talon, jonka jälkeen vaatisin tuon työn arvon takia omistusoikeutta tuohon taloon.[/quote]

Immateriaalioikeudet suojaavat teoksen tekijänoikeuden haltijaa väärinkäytöksiltä aivan kuten yleinen omistusoikeus suojaa sinun omaisuuttasi.

En oikeastaan edes ymmärtänyt talo-esimerkkiäsi. Olethan jo esimerkin alussa syyllistynyt omistusoikeuden rikkomiseen…? Vertasitko rakennusmateriaaleja nyt mihin?

Katsotaan olenko ymmärtänyt teidän kantanne oikein?
Te haluatte jakaa musiikkia ja elokuvia (tms.) verkossa rajattomasti. Teillä on halu nauttia näistä viihdykkeistä. (seuraavaa kohtaa en ymmärrä) Mutta te ette halua maksaa niistä kenellekään mitään.
Olenko ymmärtänyt tässä nyt jotain väärin?