Vs:Perusteluita piratismin dekriminalisoinnille

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Perusteluita piratismin dekriminalisoinnille Vs:Perusteluita piratismin dekriminalisoinnille

Julkaisija Vastaukset
Horsmalahti # Posted on 24.3.2010 at 0.00
Profiilikuva käyttäjästä Horsmalahti

toni_mikael kirjoitti:
Quote:
Immateriaalioikeudet suojaavat teoksen tekijänoikeuden haltijaa väärinkäytöksiltä aivan kuten yleinen omistusoikeus suojaa sinun omaisuuttasi.

En oikeastaan edes ymmärtänyt talo-esimerkkiäsi. Olethan jo esimerkin alussa syyllistynyt omistusoikeuden rikkomiseen…? Vertasitko rakennusmateriaaleja nyt mihin?

Immateriaalioikeudet on käytännössä keksitty propagandasana, jonka avulla a) sekoitetaan monta täysin eri lakia yhteen nippuun, jonka avulla yhtä (esim. patentteja) vastaan hyökkäämällä voi alkaa puhua tekijänoikeuksista yms b) rinnastetaan tekijänoikeus yksityisomistukseen, jossa ei ole mitään järkeä. Fyysistä omaisuutta voi omistaa sen takia että jos sen ottaa pois, alkuperäinen omistaja menettää oman kappaleensa. Informaatiota voi taas kopioida rajattomasti ja käytännössä ilmaiseksi. Jos Ferrareita voisi kopioida nappia painamalla olisi hyvä että jokainen voisi kopioida oman Ferrarinsa, vaikka siittä Ferrari-yritys voisikin kärsiä.

Siinä vaiheessa kun jakelet kappaleita teoksestasi, se teos siirtyy omistukseeni, ja yksilönvapauksien nojalla minulla pitää olla oikeus tehdä kappaleelle mitä haluan, myös tehdä kopioita muille. Tekijänoikeuksien puolustajat vastustavat luonnolista omistusoikeutta ja yrittävät estää yksilönvapautta määräämällä mitä muut saavat tehdä omalla omaisuudellaan. Ne eivät ole mitään ”väärinkäytöksiä”. Informaation ei pidä olla kenenkään omistuksessa.