Vs:Perusteluita piratismin dekriminalisoinnille

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Perusteluita piratismin dekriminalisoinnille Vs:Perusteluita piratismin dekriminalisoinnille

Julkaisija Vastaukset
OjM # Posted on 24.3.2010 at 0.26
Profiilikuva käyttäjästä OjM

Quote:kysymys? Että te ette saa ilmaiseksi katsella muiden tuottamia elokuvia ja kuunnella vapaasti muiden tuottamaa musiikkia? Mistä muusta voi olla kysymys kuin perin itsekkäästä päämäärästä saada laki puolellenne ja hyväksymään teidät vapaamatkustajiksi?

Kuinka moni teistä tekee musiikkia, elokuvia tai muuta sisältöä ammattimaisesti? Mutta kuinka moni teistä hyötyy tästä ammattimaisesti tuotetusta sisällöstä – jokainen teistä.

On pöyristyttävää kuunnella vaatimuksianne jotka perustuvat puhtaasti oman edun tavoittelemiseksi muiden kustannuksella.

Itse ainakin olen kovasti harkinnut ammattimaisena kääntäjänä toimimista, olen yhden kirjan saanut käännettyä ja julkaistua ja toinen on työn alla. Harrastelen vähän myös käännösjuttuja yhteiseksi hyväksi avosoftapuolella. Asiaanhan tämä liittyy siten että kääntäjällä on yleensä tekijänoikeudet käännökseen. Voit tietenkin väittää, niin kuin eräskin hassu, etten ”oikeasti luo mitään sisältöä”.

Sinun ja monen muun ongelma taitaa olla se, ettette voi edes harkita sitä mahdollisuutta, että Piraattipuolue olisi oikeasti tekemässä tätä hommaa ”kaikkimullenytheti” -asenteen sijaan siitä yksinkertaisesta syystä että uskoo lujasti yhteiskunnan olevan parempi heidän ideaalinsa mukaan. Eikö politiikan pitäisi pyrkiä juuri siihen että tehdään yhteiskunnasta mahdollisimman hyvä?

Jos Piraatit haluaisivat vain ladata kaiken mitä lystää ilmaiseksi, he eivät olisi perustaneet puoluetta vaan olisivat jatkaneet latailua. Siitä ei käytännössä jää kiinni, etenkään jos osaa hommansa, ja sitä on erittäin vaikea estää, kuten Ubisoftin ”murtamaton” suojaus, joka murrettiin alle vuorokaudessa, osoittaa.