Vs:Perusteluita piratismin dekriminalisoinnille

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Perusteluita piratismin dekriminalisoinnille Vs:Perusteluita piratismin dekriminalisoinnille

Julkaisija Vastaukset
Jonii # Posted on 24.3.2010 at 19.00
Profiilikuva käyttäjästä Jonii

Quote:Argumenttisi pohja on väärä. Sallit, että korjaan teoksen omistukseen liittyviä epäkohtia.
Tekijänoikeus on omistusoikeus. Kun ostat elokuvan, cd:n, kirjan tai muun teoksen, ET OSTA TEOSTA ITSEÄÄN, vaan TEOKSEN HALTIJAN ANTAMAN SUOSTUMUKSEN TEOKSEN KÄYTTÖÖN TIETYIN EHDOIN. Kyse on sopimuksesta ostajan ja myyjän välillä. Edes musiikin myyjä ei omista ko. musiikkia, tämä on vain ostanut oikeuden hyödyntää sitä tietyin tavoin (myymällä käyttöoikeuksia yksityiskäyttöön) tietyllä alueella (Pohjoismaat).

Oikaisin tämän väärinkäsityksen aikaisemmassa viestissäni. Vaikka kuvailemasi lisensointi onkin ongelmallinen, kritiikin kohteena ei ole täällä ollut mahdollisuus sopia pelkän myynti- tai käyttöoikeuden myymisestä. Se, mistä kyselit aloitusviestissä ja mitä täällä on kommentoitu on ei-sopimusosapuolien tiedostonjako, ja tekijälle annettu oikeus rajoittaa yksityishenkilöiden vapautta informaationvaihtoon vastoin näiden haluja, ilman näiden yksityishenkilöiden suostumista kyseiseen järjestelyyn.

Valtion antama oikeus kovalevyllä sijaitseviin bitteihin ylitse kovalevyn omistajan on se pääasiallinen ongelma josta olemme puhuneet. Kaupan myymä rajallinen lisenssi on korkeintaan sivuhuomio ja lieveilmiö.

Quote:Ennen kuin teidän, hyvien piraattien vaatimuksia voi ottaa lainkaan vakavasti on teidän ymmärrettävä kaksi asiaa:
1. Länsimainen kapitalistinen yhteiskunta nojaa omistusoikeuksiin ja niiden hyödyntämiseen.
2. Jokainen ja tarkoitan jokainen kannattaa ajatusta lain suomasta turvasta omaan omaisuuteensa.

Olet toivottavasti usean aihetta pitkään selventäneen viestin jäljiltä huomannut useiden huomautuksen siitä, että ns. ’immateriaalioikeudet’ ja omistusoikeus ovat keskenään ristiriidassa. Piraatit kritisoivat nimenomaan omistusoikeuden liiallisia rajoituksia.

http://levine.sscnet.ucla.edu/general/intellectual/coffee.htm

Tuo pätkä on suositeltavaa luettavaa aiheesta.