Vs:Perusteluita piratismin dekriminalisoinnille

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Perusteluita piratismin dekriminalisoinnille Vs:Perusteluita piratismin dekriminalisoinnille

Julkaisija Vastaukset
toni_mikael # Posted on 25.3.2010 at 12.52
Profiilikuva käyttäjästä toni_mikael

Ruuhijärvi:
Millä perusteella patentit eivät ole omaisuutta? Ne täyttävät omaisuuden täydet kriteerit: joku on luonut ne, sijoittanut niihin rahaa, jonka nojalla tällä taholla on täydet oikeudet hyödyntää niitä haluamallaan tavalla. Tottakai ne ovat omaisuutta.

Oikeus päättää luomastaan teoksesta tai tuotteesta on itsestään selvyys, jota on mahdoton järkevästi kyseenalaistaa.

Puhut sosialistisesta utopiasta jonka historia on jo todistanut sulaksi mahdottomuudeksi.

Tekijänoikeus on omistusoikeus. Jos tutustut tekijänoikeuslakiin tarkemmin huomaat puhuvasi potaskaa ja rinnastat vääriä asioita keskenään. Ajatukset ja ideat eivät nauti tekijänoikeussuojaa.

Haitta on ilmeinen – sisällön tuottajat kärsivät suuria tulojen menetyksiä piratismista. On aivan älytöntä yrittää kiistää tätä. Tottakai jos joku kopio teoksen sen sijaan että maksaa sen käytöstä johtaa tulojen menetykseen.

Ajatusleikki tilanteesta jossa tekijänoikeuslaki poistettaisiin:
– Te haluatte vapaasti jakaa ja kopioida teoksia.
– Tekijänoikeuslaki kumottaisiin.
– Tekijät huomaisivat teosten tekemisen kannattamattomuuden.
– Tekijät eivät kykenisi ammattimaisesti tuottamaan teoksia joita alunperin halusitte vapaasti levittää
– Teosten joita halusitte alunperin vapaasti levittää ilman teoksen tekijänoikeuden haltijan suostumusta tuottaminen lakkaisi.
– Jäljelle jää enään ne teokset joiden tekijät antavat nyt ja antoivat alunperin ne vapaaseen levitykseen.
– Lopputulos on että maailmassa ei synny enään uusia teoksia tekijöiltä joiden teoksia halusitte levittää vapaasti.

Kuka tästä hyötyy? Ei kukaan.

mr Zombie:
Miten perustelet että esimerkkini ei kuvasta nykylainsäädännön tilaa?
Jos et tämän vertaa tiedä tekijänoikeuslaista tuntuu omituiselta että esität näkemyksiäsi siitä. Ota yhteyttä vaikka asianajajaan ja tarkista argumenttisi. Tottakai immateriaalinen liiketoiminta (kuten kaikki liiketoiminta, jopa se kun ostat maitoa lähikaupastasi) toimii sopimusten kautta. Ei valtiolla ole mitään tekemistä asian kanssa.

Ongelma taitaa nyt olla siitä että et ole aivan ymmärtänyt luovan alan liiketoimintaperiaatteita. Tutustu niihin ja jatka kirjoittamista vasta sen jälkeen. Nyt argumenttisi tuntuvat huterilta ja sekoitat asioita keskenään.

Olen sanonut tämän jo useasti ja sanon sen jälleen kerran koska tämä tuntuu aiheuttavan sekaannusta.
Kun ostat cd-levyn syntyy sopimus sinun ja sisällön lisensoivan tahon välille. Sisällön omistaa edelleen tekijänoikeuksien haltija.
Tämän on nyt se tärkeä kohta:
Sinulle myönnetään henkilökohtainen käyttöoikeus sisältöön jonka rajoituksista sinulle kerrotaan esim. cd-levyn takakannessa.
Kun ostat levyn sitoudut noudattamaan syntynyttä sopimusta kuin mitä tahansa muutakin sopimusta. Kaikissa sopimuksissa on tietyt ehdot jotka molemmat osapuolet hyväksyvät. Jos sopimuksen ehtoja eivät sopijapuolet hyväksy, sopimusta ei synny.

Jos et halua hyväksyä kaupallisiin teoksiin liittyviä ehtoja voit sivuuttaa tällaiset teokset täysin. Älä vaivaa itseäsi niillä.
Jos puolestasi sopimuksen ehdot ovat ok, niin sitten vaan painelet kauppaan ostat musiikkia tai elokuvia ja nautit niistä rikkomatta sopimusten ehtoja. Ei tämä ole tämän monimutkaisempaa.

On ihmeellistä kuulla ruikutusta ja vaatimuksia näin päivän selvästä asiasta.

Ethän sinä mene kauppaankaan itkemään, että mielestäsi maitotölkin hinta on kohtuuton ja vaadit kauppaa myymään sen sinulle murto-osalla normaalisti hinnasta.