Vs:Perusteluita piratismin dekriminalisoinnille

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Perusteluita piratismin dekriminalisoinnille Vs:Perusteluita piratismin dekriminalisoinnille

Julkaisija Vastaukset
Horsmalahti # Posted on 25.3.2010 at 13.20
Profiilikuva käyttäjästä Horsmalahti

Ruuhijärvi kirjoitti:
Quote:Patentitkaan eivät ole omaisuutta. Ne ovat valtion myöntämä monipoli hyödyntää jotain asiaa kaupallisesti. Ketään ei haittaa, mikäli teen itse itselleni softan, joka loukkaa jonkun suuryrityksen patenttia, kun teen sen ei-kaupalliseen kyttöön.

Itseasiassa kyllä haittaa. Vapaita ohjelmistoja uhkaa kokoajan patentit vaikka niitä jakelisi ei-kaupallisesti.

toni_mikael kirjoitti:
Quote:Jos et halua hyväksyä kaupallisiin teoksiin liittyviä ehtoja voit sivuuttaa tällaiset teokset täysin. Älä vaivaa itseäsi niillä.
Jos puolestasi sopimuksen ehdot ovat ok, niin sitten vaan painelet kauppaan ostat musiikkia tai elokuvia ja nautit niistä rikkomatta sopimusten ehtoja. Ei tämä ole tämän monimutkaisempaa.

Paitsi tekijänoikeuden ”sopimus” vaikuttaa jokaiseen, myös siis niihin jotka eivät ole tehneet mitään sopimusta. Jos lataan Piraattilahdesta elokuvan, ”tekijänoikeuden sopimus” tekee sen silti laittomaksi, vaikka en ole sopinut elokuvan tekijän kanssa mitään. Sinun esimerkissäsi sopimusta rikkoisi ainoastaan elokuvan ns. rippaaja eli henkilö joka pistää sen ensimmäiseksi jakeluun.