Vs:Perusteluita piratismin dekriminalisoinnille

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Perusteluita piratismin dekriminalisoinnille Vs:Perusteluita piratismin dekriminalisoinnille

Julkaisija Vastaukset
Pirate0 # Posted on 25.3.2010 at 14.13
Profiilikuva käyttäjästä Pirate0

toni_mikael,

teoksia ja musiikkia syntyy ilman kaupallista panostusta tällä hetkelläkin. Et voi tosissaan väittää että musiikin ja kulttuurin tekeminen loppuisi jos kaikki musiikki pystyttäisiin latamaan ilmaiseksi. Tai ehkä joiden teennäisten teini poppi bändien jotka on olemassa vain rahastusta takia. Ai niin, kyllä kaikki musiikki ja varmaankin kaikki digitaalisesti välitettävät mediat pystyttäisiin lataamaan ilmaiseksi netistä tälläkin hetkellä mutta ihmeellisesti sitä ei huomaa mediatalojen tuloksista.

Vaikka kaikki ei-kaupallinen lataus laillistettaisiin (ja se laillistetaan jonakin päivänä), kulttuuriin aivan varmasti kulutettaisiin samalla tavalla rahaa. Mutta tässähän kulutuksessa media talot eivät ole osallisena vaan entistä enemmän kuluttuja ja artisti kohtaavat toisena ilman välikäsiä.

Sinä vauhkoat tekijäinoikeuksista ja tekijöistä mutta käytännössä sinusta huokuu huoli vain mediatalojen tulevaisuudesta.