Vs:Perusteluita piratismin dekriminalisoinnille

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Perusteluita piratismin dekriminalisoinnille Vs:Perusteluita piratismin dekriminalisoinnille

Julkaisija Vastaukset
toni_mikael # Posted on 25.3.2010 at 15.05
Profiilikuva käyttäjästä toni_mikael

Tämä hassu dilemmahan tässä onkin. Jos sinä tyytyisit vapaasti jaettavaan sisältöön et olisi täällä viuruamassa kaupallisen sisällön vapaan jakelun perään. Ja kyllä, kaupallisesti tuotettava sisältö (mitä et ilmeisesti arvosta lainkaan, mutta kuitenkin sitä haluaisit ilmeisesti ladata vapaasti) tulisi loppumaan hyvin nopeasti jos niitä levitettäisiin rajoituksetta laillisesti.
Jos et ole huomannut, niin media-ala on yleisesti ottaen kriisissä tällä hetkellä. Musiikkialalla menee paremmin koska siellä suurin osa tuloista syntyy konserttimyynneistä mihin piratismi ei voi koskea. Pitäisikö konsertitkin olla ilmaisia kaikille, eihän sekään ole keneltäkään pois?

Toinen väitteesi ei-kaupallisen latauksen sallimisen seurauksista on aivan käsittämätön ja paikkaansa pitämätön. Jo nyt on selkeästi nähtävissä että piratismi syö tuloja nimenomaan artisteilta, käsikirjoittajilta, kirjailijoilta, ohjaajilta – vieden heiltä ennen pitkään mahdollisuuden harjoittaa ammattiaan ja tuottaa sitä sisältöä jota te penäätte vapaasti levitettäväksi. Tämä on selkeä paradoksi puolueenne perusajatuksessa.

Tottakai minusta huokuu huoli mediatalojen – erityisesti pienten tulevaisuudesta.