Vs:Perusteluita piratismin dekriminalisoinnille

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Perusteluita piratismin dekriminalisoinnille Vs:Perusteluita piratismin dekriminalisoinnille

Julkaisija Vastaukset
OjM # Posted on 26.3.2010 at 15.16
Profiilikuva käyttäjästä OjM

toni_mikael kirjoitti:
Quote:Jätit vastaamatta siihen, että miten tällaisen sopimuksen voisi katsoa pätevän, jos levyn omistaja on heittänyt sen ensin roskikseen luopuen täten oikeudestaan siihen, ja jonkun toisen yksilön löytävän sen levyn. Tämä löytäjähän ei ole silloin tehnyt mitään sopimusta levyn tekijän kanssa, joten loogisesti ajatellen hänhän saisi silloin vaikkapa laittaa sen nettiin kaikkien saataville – sehän olisi täysin hänen omaisuuttaan.

Jos tipautan autoni avaimet kadulle ja löydät ne onko autoni sinun?
Äänitteen käyttöä sitovat rajoitukset sitovat äänitteen käyttäjää, oli se kuka tahansa.

Jos sinä myyt jotain toiselle tehden tämän kanssa sopimuksen, ettei sitä saa kopioida tai näyttää muille tai mitä tahansa, ja tämä heittää sen parin vuoden päästä roskiin, jolloin joku toinen löytää sen, miksi tämän sopimuksen pitäisi sitoa myös tätä löytäjää?

Jos lainaat autosi avaimet kaverille ja sanot tiukasti ettei näitä saa antaa muille, ja tämä vahingossa tipauttaa ne kadulle ja joku löytää ja pistää taskuun. Tekeekö tämä poimija väärin?

Mielestäni sopimuksen pitäisi sitoa sopimuksen tehnyttä osapuolta, ei muita.