Vs:Perusteluita piratismin dekriminalisoinnille

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Perusteluita piratismin dekriminalisoinnille Vs:Perusteluita piratismin dekriminalisoinnille

Julkaisija Vastaukset
Jonii # Posted on 27.3.2010 at 2.27
Profiilikuva käyttäjästä Jonii

zumppi:

Hyvä kirjoitus, joskin uskon että aiemmin linkkaamani teksti voisi olla hyvä tarkennus liittyen abstraktien ideoiden ja näiden ideoiden konkreettisten ilmentymien välisiin eroihin ja näiden arvoon yhteiskunnalle. Tiivistelmänä siis tulee huomata että yhteiskunta ei välitä abstraktista tasosta, ja vain konkreettisilla kopioilla ideasta on mitään, markkina- tai muuten, arvoa.

Niin ja…

Quote:Käsittääkseni pitää vaan kieltää tietyt sopimukset.

Ei tarvitse edes sitä. Tekijänoikeus on luonteeltaan omistusoikeuden rajoitus jota ylläpidetään lain voimalla. Tuon rajoituksen poistamista kummempaa ei tarvita.

—————————

Toni_Mikaelille tahdon sen verran selventää, että tekijänoikeus ei valitettavasti voi toimia sopimuspohjaisena, ilman valtion pakkokeinokoneiston tukea jolla pakottaa jokainen tämä sopimus hyväksymään. Ilman tätä jokainen ei-sopimusosapuoli kykenee vapaasti tekemään omistamillaan kiintolevyillä mitä tahtoo, kuten esimerkiksi kopioimaan sen sisältöä kaverille. Ainoa vaatimus tälle olisi että jättää sopimatta tekijän kanssa käyttönsä rajoittamisesta, eli tässä tapauksessa se, että jättää musiikin laillisesti ostamatta. Vertaisverkosta ladattaessa harvemmin annetaan sopimuksia hyväksyttäväksi ennen tiedonsiirtoa.

Nykyisellään toki lainsäädäntö vielä perustuu ajatukselle että kaikkien ihmisten tiedonvälitystä ja omistusoikeutta kannattaa rajata luovan työn tekijöiden tienaamisen helpottamiseksi. Kysymys on siitä, onko tämä järkevä järjestelmä.

Quote:Hyötyjä on turha perustella hienoilla altruistisilla ja humanitäärisillä syillä.

Minkälaiset syyt voisivat olla sellaisia joiden perusteella Piraattipuolueen tekijänoikeusuudistus voisi olla hyväksyttävä?