Vs:Perusteluita piratismin dekriminalisoinnille

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Perusteluita piratismin dekriminalisoinnille Vs:Perusteluita piratismin dekriminalisoinnille

Julkaisija Vastaukset
HMS # Posted on 27.3.2010 at 18.47
Profiilikuva käyttäjästä HMS

[ol]

  • Yhteikunnan toimivuus on taattava.
  • Yhteiskunta luo edellytykset kulttuuritallenteiden tuottamiselle.
  • Yhteiskunnan toimivuus on riippuvaista vapaasta, valvomattomasta kommunikaatiosta.
  • Kopiointia voi rajoittaa vain rajoittamalla vapaata kommunikaatiota.
  • [/ol]Eli pitkällä tähtäimellä kopiointia ei voi valvoa ja samalla säilyttää yhteiskunnan toimivuutta. Itse en muita perusteluja tarvitse vapaan kopioinnin sallimiselle.

    Mitä sisällöntuottajien toimeentuloon tulee, niin sama rahapotti on edelleen jaettavissa – se vain jaetaan eri tavalla. Jos rahaa uuden tuottamiseen ei enää löydy, tarkoittaisi se, että uudelle materiaalille ei ole kysyntää. Itse en olisi yhtään yllättyny vaikka uuden materiaalin kysyntä vähenisi, kun viimeisen 50 vuoden aikana tuotettu materiaali vapautuisi. Ja parempi niin, saadaan nekin resurssit hyötykäyttöön!

    Tosin piraattipuolueen roolista olen vähän epävarma. Poliittinen päätöksenteko on aika hidasta, kun taas markkinat pystyvät reagoimaan hyvinkin nopeasti muuttuneeseen tilanteeseen. Jos PP vaikkapa 13 vuoden kuluttua saisi tarpeeksi paikkoja eduskuntaan pystyäkseen ajamaan jotain läpi, on tämä erittäin pitkä aika business-perspektiivistä. Epäilen, että kapitalismi ratkaisee ansaintamalliongelmansa ennen kuin PP:t saavat tarpeeksi momentumia poliittiseen ratkaisuun, joka pakottaisi alan toimijat etsimään uusia toimintamalleja.