Vs:Perusteluita piratismin dekriminalisoinnille

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Perusteluita piratismin dekriminalisoinnille Vs:Perusteluita piratismin dekriminalisoinnille

Julkaisija Vastaukset
vesiposti # Posted on 28.3.2010 at 19.31
Profiilikuva käyttäjästä vesiposti

HMS kirjoitti:
Quote:
Tosin piraattipuolueen roolista olen vähän epävarma. Poliittinen päätöksenteko on aika hidasta, kun taas markkinat pystyvät reagoimaan hyvinkin nopeasti muuttuneeseen tilanteeseen. Jos PP vaikkapa 13 vuoden kuluttua saisi tarpeeksi paikkoja eduskuntaan pystyäkseen ajamaan jotain läpi, on tämä erittäin pitkä aika business-perspektiivistä. Epäilen, että kapitalismi ratkaisee ansaintamalliongelmansa ennen kuin PP:t saavat tarpeeksi momentumia poliittiseen ratkaisuun, joka pakottaisi alan toimijat etsimään uusia toimintamalleja.

Niinhän sitä luulisi, mutta koska alalla ei ole vapaita markkinoita, mediateollisuus ei näe asiaa ihan noin. Heidän ansaintamallinsa ongelmat hoidetaan lakituvassa. Jos joku vie heiltä asiakkaita, se haastetaan oikeuteen.

Toki kopiointimonopoliin jämähtäneet suuryhtiöt saattavat jossain vaiheessa olla ihan oikeasti konkurssin partaalla, kuten ne poliittisessa propagandassaan ovat jo vuosikaudet esittäneet. Siinä vaiheessa niitä uusia ansaintamalleja varmasti alkaa löytyä. Ei kuitenkaan liene järkevää jättää koko yhteiskunnan kehitystä odottamaan tätä mahdollisuutta.