Vs:Perusteluita piratismin dekriminalisoinnille

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Perusteluita piratismin dekriminalisoinnille Vs:Perusteluita piratismin dekriminalisoinnille

Julkaisija Vastaukset
Adelnel # Posted on 30.3.2010 at 13.51
Profiilikuva käyttäjästä Adelnel

Hyvin mielenkiintoinen keskustelu, tai väittely (tai inttäminen :D), tästä on kehkeytynyt. Asiat alkavat vain toistaa jo itseään turhankin paljon, eikä mikään selitys tai perustelu epäkaupallisen kopioinnin laillistamiselle tunnu kelpaavan. Seuraavaksi kysyisinkin, mikä sitten kelpaa? Onko vastaus ”Ei mikään, koska kyse on laittomasta toiminnasta”?

Laki ei kuitenkaan ole ratkaisu. Laitontahan netistä latailu ja kopiointi saa olla vaikka maailman tappiin, mutta mitään hyötyä siitä laista ei ole. Millaisia ratkaisumalleja epäkaupallisen kopioinnin vastustajilla on sitten tarjota? Mikä mielestänne toimii? Millä perustelette lain, jonka suojissa yksittäistä ihmistä voidaan rangaista tuhansien eurojen sakoilla ilman mitään todisteita ja vieläpä asiasta jota miljoonat ihmiset tekevät? Ovatko he esimerkkejä?

Onko nyky-yhteiskunta todellakin menossa takaisin siihen, että poltetaan pari viatonta roviolla, että loput ihmiset sitten alistuisivat kiltisti järjettömiltä tuntuviin sääntöihin? Onko vanhassa tavassa kynsin hampain kiinni roikkuminen sen arvoista? Miten ratkaista ongelma, kun laki ei ole ratkaisu?