Vs:Perusteluita piratismin dekriminalisoinnille

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Perusteluita piratismin dekriminalisoinnille Vs:Perusteluita piratismin dekriminalisoinnille

Julkaisija Vastaukset
toni_mikael # Posted on 23.3.2010 at 12.16
Profiilikuva käyttäjästä toni_mikael

Yllä mainittu ’absurdi väittämä’ ei ole absurdi väittämä, vaan ainoastaan kaksi eri mielipidettä. Sinun ja minun. Mielestäni demokraattisessa kapitalismissa yksi perusajatuksista on se että jokainen voi ansaita ja kerätä omaisuutta, sekä pitää täyden päätäntävallan sen ylitse. Toisin kuin sosialistisessa yhteiskunnassa.

Se miksi tämä keskustelu on mennyt yhteiskunnalliseksi debatiksi johtuu siitä, että toistuvasti alkuperäiseen kysymykseeni vastattiin argumenteilla jotka ovat yhteiskuntamme perusajatusten sekä lakiemme vastaisia – Kysymys jokaisen oikeudesta päättää omaisuudestaan oli se sitten materiaalista tai immateriaalista ei ole kierrettävissä halulla tai tarpeella. Toimintaa joka rikkoo näitä oikeuksia vastaan (omistusoikeus – tekijänoikeus) katsotaan maamme lakien mukaan rikolliseksi ja rangaistavaksi toiminnaksi.

Alkuperäisen viestini perusajatus oli se, että yksilöt voivat PYYTÄÄ tekijänoikeuden haltijalta suostumusta teoksen käyttöön ilman korvausta, mutta sen tekeminen ilman tämän suostumusta on oikeuden ottamista omiin käsiin ja sitä kautta väärin. Lainsäätäjiltä on mielestäni aivan naurettavaa VAATIA muutoksia lakeihin jotka koskevat materialistista ja immaterialistista omaisuutta. Näihin oikeuksiin ei voida nyt eikä koskaan puuttua. Ei niin kauan kuin elämme vapaassa kapitalistisessa demokratiassa.

Lisää siitä mitä tekemistä tekijänoikeudella ja omistusoikeudella on voi lukea alla olevan linkin takaa:
http://fi.wikipedia.org/wiki/Omistusoikeus