Vs:Peter Sunde haukkuu piraattipuolueen ja Suomen.

Etusivu Foorumit Uutisia maailmalta Peter Sunde haukkuu piraattipuolueen ja Suomen. Vs:Peter Sunde haukkuu piraattipuolueen ja Suomen.

Julkaisija Vastaukset
mrZombie # Posted on 24.8.2009 at 15.33
Profiilikuva käyttäjästä mrZombie

Hörhöksi leimautuminen on kieltämättä iso riski, mutta niin on myös liian konsensushakuinen ja sovitteleva asennoituminenkin. Mikäli vaatimuksia ei tuoda julki tarpeeksi tiukasti, voivat muut puolueet suhtautua niihin vain olkapäitä kohauttamalla: ”Onhan tuossa jotain pointtia, mutta emme me nyt kuitenkaan ala mitään muuttamaan.” Muita puolueita kohtaan täytyy luoda painetta, pakottaa ne ottamaan kantaa asioihin ja perustelemaan ne. Ja kuten me piraatit hyvin tiedämme, nykymenolle ei löydy kovin helposti mitään päteviä perusteita. Siksi poliitikoiden leimaaminen taantumuksellisiksi idiooteiksi olisi luultavasti ihan hyvä strategia. Ei Suomi tule koskaan saamaan Lindéniä parempaa viestintäministeria, jos eduskuntapuolueita kohtaan ei aseteta jatkuvaa painetta ja vaatimusta asiansa oikeasti osaavan ministerin puolesta. Vaatimus Lindénin erosta ei tosiaankaan ole tyhjä ja sisällötön heitto, vaan tiivistää erinomaisesti nykypolitiikan ongelman: eduskuntapuolueet, ministereitä myöten, ovat ihan pihalla siitä, miten informaatioyhteiskunta toimii.

Yhdistyslakiviittauksella en tarkoittanut sitä, että se itsessään olisi ollut nössö, vaan että se ylipäätään piti tuoda esille lehdistötiedotteessa. Vaikka asia sinällään onkin tärkeä, se ei herätä kovinkaan monessa lukijassa minkäänlaista kiinnostusta. Sen sijaan – kun kerran tiedote oli sen verran iso juttu, että se oli menossa läpi suurimmassa osasta mediaa – olisi voinut lyödä vähän enemmän löylyä kiukaalle ja haastaa suoremmin olemassaolevat puolueet jollain räväkämmällä kannanotolla.