Vs:Peter Sunde haukkuu piraattipuolueen ja Suomen.

Etusivu Foorumit Uutisia maailmalta Peter Sunde haukkuu piraattipuolueen ja Suomen. Vs:Peter Sunde haukkuu piraattipuolueen ja Suomen.

Julkaisija Vastaukset
Ahto Apajalahti # Posted on 24.8.2009 at 13.32
Profiilikuva käyttäjästä Ahto Apajalahti

MrZombielle: Piraattiliiton kärjekäs (joskus liiankin puolueelliseksi haukuttu) retoriikka uutisoinnissaan on minusta yleisesti ottaen tervetullutta. Piraattipuolue sen sijaan on hieman erilaisessa asemassa. Eduskunnan ulkopuolisena pienpuolueena olemme vaarassa leimautua ”hörhöiksi”, kuten niin monille on käynyt. Puolueen nimi ei tätä vaaraa suinkaan vähennä (vaikka pidänkin nimestä enkä kannata sen muuttamista)!

Yhdistyslain muutoksen suhteen sanamuotomme ovat lieviä sen takia, että ministeriön virkamiehet itse nimenomaan haluavat sähköisen päätöksenteon sallimista yhdistyksissä, se on koko lakimuutoksen tavoite. Piraattipuolue haluaisi tosin viedä uudistuksen jonkin verran pidemmälle, mutta ministeriön esitys olisi jo varsin olennainen parannus nykytilanteeseen. Puolueen retoriikka varmasti koventuu, jos alkaa näyttää siltä, että muutosesitykset kohtaavat vaarallisen suurta vastustusta.

Kärjekäs kielenkäyttö on usein toki paikallaan, mutta itse en usko, että sisällöltään tyhjät vihanpurkaukset edistäisivät millään tavalla puolueen tavoitteita. Lindénin eron vaatiminen olisi tällainen, poliittisten irtopisteiden keräilyyn keskittyvä heitto, jossa ei olisi mitään varsinaista asiasisältöä. Tällainen retoriikka vain lisäisi hörhöleiman saamisen todennäköisyyttä. Ihan henkilökohtaisella tasolla en edes usko, että Piraattipuolueen tavoitteet etenisivät yhtään paremmin tällä hallituskaudella, vaikka Lindén ihan oikeasti eroaisi. Haluan, että puolue keskittyy asiaan, ei pinnalliseen populismiin (kerrotaan kohderyhmälle mitä he haluavat kuulla).

Asiallisessa tekstissäkin voi toki käyttää monenlaisia retorisia vaikutuskeinoja, ja niissä on varmasti kehitettävää. Olet kyllä oikeassa siinä, että värikkäämpiä kielikuvia olisi voinut käyttää joissakin tilanteissa. Yritän itse vastaisuudessa kiinnittää asiaan enemmän huomiota (kun usein kirjoittelen näitä lehdistötiedotteita). Mikäli haluat tilanteeseen parannusta, voit toki itsekin alkaa kirjoittaa tiedoteluonnoksia puolueelle. Otamme ne mielellämme vastaan.