Vs:Pikainen kannanotto suoraan demokratiaan

Etusivu Foorumit Piraattipuolueen toiminta Pikainen kannanotto suoraan demokratiaan Vs:Pikainen kannanotto suoraan demokratiaan

Julkaisija Vastaukset
Ahto Apajalahti # Posted on 29.6.2009 at 13.23
Profiilikuva käyttäjästä Ahto Apajalahti

Joo omastakin mielestä on aika kauheaa kapulakieltä. Täytyy koittaa tänään vielä vähän parannella. Jos haluat työstää wikissä kokonaan uusiksi niin copypastea vaan.

Itse suhtaudun erittäin varauksellisesti perustuslakituomioistuimen perustamiseen. Minusta perustuslakituomioistuin tarkoittaa käytännössä poliittisen päätöksenteon siirtämistä muutamalle epädemokraattisesti valitulle juristiukolle. Kieltämättä perustuslakituomioistuimet tekevät usein ihan hyviä päätöksiä, mutta toisaalta, sitten kun perustuslakituomioistuin sattuu tekemään huonon päätöksen niin kiistely asiasta loppuu siihen ja kyseiseen huonoon päätökseen voidaan vedota hamaan tulevaisuuteen saakka. Perusoikeuksien välinen rajanveto muuttuu aina kulloisenkin mielipideilmaston mukaisesti vaikka sitä olisikin arvioimassa perustuslakituomioistuin. Tuomaritkin ovat vain ihmisiä. Mielelläni pitäisin nämä joka tapauksessa poliittiset päätökset poliitikkojen vastuulla.