Vs:Pikainen kannanotto suoraan demokratiaan

Etusivu Foorumit Piraattipuolueen toiminta Pikainen kannanotto suoraan demokratiaan Vs:Pikainen kannanotto suoraan demokratiaan

Julkaisija Vastaukset
Toddorbert # Posted on 30.6.2009 at 17.51
Profiilikuva käyttäjästä Toddorbert

Olen pääosin piraattipuolueen näkemysten kanssa samaa mieltä, mutta kansanäänestysten lisäämisestä olen eri mieltä.

Suuri osa päätettävistä asioista on sellaisia, joista perustellun kannan muodostaminen vaatii työtä ja aikaa. Tämän vuoksi olemme valinneet ja palkanneet edustajia työskentelemään täysipäiväisesti yhteisten asioiden parissa, mikä on edustuksellisen demokratian suurin vahvuus. Kansanäänestyksissä kysymysten analyyttinen julkinen pohdinta jäisi arvolatautuneen propagandan ja markkinoinnin varjoon, ja on hyvin kyseenalaista paranisivatko päätökset tästä.

Ylläoleva ei tietenkään tarkoita, että olisin tyytyväinen nykytilanteeseen, vaan vain, että edustuksellisuus on mielestäni hyvin tärkeä komponentti demokratian toimimisessa. Minä miellän kansanäänestyksen vaatimisen sekä kansalaisten, että edustajien halveksunnaksi. Eivätkö muka edustajat ole palkattu juurikin tekemään vaikeita päätöksiä, ja eivätkö muka kansalaiset ole osanneet valita hyviä edustajia tekemään niitä päätöksiä?

Muunlaista kansalaisten vaikutusmahdollisuuksien ja ennenkaikkea päätöksenteon avoimuuden lisäämistä kannatan vahvasti.