Vs:Pikainen kannanotto suoraan demokratiaan

Etusivu Foorumit Piraattipuolueen toiminta Pikainen kannanotto suoraan demokratiaan Vs:Pikainen kannanotto suoraan demokratiaan

Julkaisija Vastaukset
Ahto Apajalahti # Posted on 30.6.2009 at 20.03
Profiilikuva käyttäjästä Ahto Apajalahti

Kansanäänestysten määrän rajatonta lisäämistä en itsekään kannata, mutta perustuslain muutoksissa ja joissain muissa suurissa kysymyksissä ne voisivat olla paikallaan. Myös kansanäänestysten kritiikkiä pyrin tuomaan tuossa kannanottotekstissä esille.

Muokkaus: Perustuslakituomioistuimesta vielä hieman. Toisaalta Piraattipuolueen puolueohjelmassa todetaan, että Piraattipuolue haluaa ”edistää demokraattisia periaatteita päätöksenteossa”. Perustuslakituomioistuin ei edistäisi demokratiaa vain päin vastoin rajoittaisi demokraattisen valtioelimen eli eduskunnan valtaa. Toisaalta Piraattipuolue on myös sitoutunut kansalaisoikeuksien turvaamiseen, mitä perustuslakituomioistuimen perustaminen saattaisi hyvinkin edistää. Perustuslakituomioistuinta puoltava kanta ei ole minusta kuitenkaan noin vain suoraan johdettavissa puolueohjelmasta, joten soisin asiasta käytävän vielä huomattavasti laajempaa keskustelua, ennen kuin lähdemme ottamaan kantaa asiaan.