Vs:Pikainen kannanotto suoraan demokratiaan

Etusivu Foorumit Piraattipuolueen toiminta Pikainen kannanotto suoraan demokratiaan Vs:Pikainen kannanotto suoraan demokratiaan

Julkaisija Vastaukset
MikkoSarela # Posted on 29.6.2009 at 5.48
Profiilikuva käyttäjästä MikkoSarela

Sori, mutta toi kannanotto on aika kauheaa kapulakieltä. Jos se olisi wikissä työstäisin mielelläni uuden version. Nyt vain muutama hajakommentti kohta kerrallaan.

1. Kansalaiset haluavat vaikuttaa kaikkiin lainsäädäntöhankkeisiin. Meitä löytyy joka junaan ja näin ollen vaikutusmahdollisuus pitää olla kaikkien lainsäädäntöhankkeiden kohdalla.

2. Jokaista säädettävää lakia ja lakiehdotusta kohden pitää olla julkinen nettisivu, joka kertoo lain säätämisen tämän hetkisen statuksen. Tämän sivun perustaminen on ensimmäinen asia, kun laki annetaan virkamiehille valmisteltavaksi. Kyseisen nettisivun osoite ei saa muuttua ja sitä tulee päivittää, kun laki etenee yhdestä askeleesta seuraavaan. Kyseisellä sivulla kansalaisten tulee kyetä kommentoimaan lakia siten, että kommentit ovat julkisia. Lisäksi lainsäädäntöprosessin avoimuuden edistämiseksi myös kaikkien lobbareiden kommentit lakiin liittyen tulee saattaa julkisesti kyseiselle sivulle saataville. Kirjallinen materiaali kirjallisessa muodossa ja suullinen videoina.