Vs:Piraattiaatteen näkymiä Purje lehdessä?

Etusivu Foorumit Piraattipuolueen toiminta Piraattiaatteen näkymiä Purje lehdessä? Vs:Piraattiaatteen näkymiä Purje lehdessä?

Julkaisija Vastaukset
mrZombie # Posted on 15.3.2010 at 0.09
Profiilikuva käyttäjästä mrZombie

OSQ kirjoitti:
Quote:
1.
Olen jo aikaisemmissa kommenteissani ihmetellyt piraattien TYPO linjaa ja ihmetellyt miksi piraattiaatteita ei tuoda selvästi esiin. Harrin kirjoitus on kipeää tekevä todiste siitä, että TYPO veti piraattien vaatteet niskaan ja on haudannut immateriaali ja monopoli kysymyksiä tietoisesti toiminnastaan. TYPO kaatui ja niin kaatuu piraateiksi naamioituva TYPO.kin jos asialle ei välittömästi aleta hakemaan ryhtiä.

Kyseessä ei minun nähdäkseni niinkään ole asioiden tietoisesti hautaaminen, vaan ihan yksinkertaisesti tarpeeksi laadukkaan propagandan puute. Sen takia esimerkiksi Against Intellectual Monopolyn suomentaminen olisi teko, joka varmasti toisi enemmän syvällisempää asiakeskustelua. Ongelma ei ole niinkään tiettyjen asioiden poistaminen agendasta, vaan se, kuinka radikaalisti niihin suhtaudutaan. Täydellinen poisto vs. maltillinen reformi. Tämä siis aatteelliselta kannalta, käytännössä tietenkin PP on TYPiä huomattavasti paremmin tiedostanut, mitä puolueen täytyy tehdä ollakseen olemassa. TYP oli vain lähinnä keskustelukerho, jossa ideoitiin millainen hyvä yhteiskunta on, mutta ei alettu tekemään mitään sen eteen.

Quote:2.
TYPO.laisuus selittää myös sosiaali- ja talouspoliittisen kyvyttömyyden, koska nörttinäkökulma ei riitä immateriaalioikeuksiin ja monopoleihin asti, kun tekijänoikeudet koskevat muutakin kuin dataa. Sosiaalipoliittinen kysymys on perustuslaillisten oikeuksien toteutuminen ja siihen kuuluu myös yksityisyyden ja sananvapauden suoja atk. ruudun ulkopuolellakin. Talouspolitiikkaan kuuluu vapaan yrittämisen haittana olevien monopolien ja immateriaalioikeuksien poistaminen.

Sosiaali- ja talouspolitiikalla viitataan wanhaan kunnon sosialismi vs. kapitalismi -debattiin. Koska piraattipuolueessa on kummaltakin äärilaidalta porukkaa, sellainen debatti ei ole kovin hedelmällistä itse piraattiaatteen edistämiselle, koska se veisi resursseja varsinaiselta agendalta. TYPillä oli muistaakseni aika paljon mielipiteitä kaikkeen muuhunkin, tai ainakin niitä yritettiin muodostaa – tämä on yksi niistä syistä, miksi se ei menestynyt.