Vs:Piraattien presidenttiehdokas (ilmoittautumiset)

Etusivu Foorumit Piraattipuolueen toiminta Piraattien presidenttiehdokas (ilmoittautumiset) Vs:Piraattien presidenttiehdokas (ilmoittautumiset)

Julkaisija Vastaukset
Ahto Apajalahti # Posted on 26.4.2011 at 19.18
Profiilikuva käyttäjästä Ahto Apajalahti

Ilmoitan olevani valmis yrittämään presidenttiehdokkaaksi pääsyä kannattajakorttikeräyksen avulla, jos puoluehallitus antaa minulle tukensa.

Vastauksia kysymyksiin:

1. Missä asut ja missä aiot olla ehdokkaana tulevissa vaaleissa (jos et, miksi)?
Asun Helsingissä, ja aion asua Helsingissä ainakin seuraaviin eduskuntavaaleihin asti. Jos tulen valituksi presidenttiehdokkaaksi, voin toki olla 2015 eduskuntavaaleissa ehdokkaana Helsingin sijaan Uudellamaalla, jos se katsotaan tarpeelliseksi. Tulen myös olemaan toki ehdokkaana kunnallisvaaleissa 2012 ja nimenomaan Helsingissä. Presidenttiehdokkuuta kannattaakin mielestäni ajatella myös jo kunnallisvaalien näkökulmasta. Ehdokkuuteni vahvistaisi todennäköisyyttä sille, että Helsingistä saataisiin useampiakin kuin yksi paikka läpi kaupunginvaltuustoon. (Yksi paikkahan näyttää muutenkin melko todennäköiseltä.) Tästä taas olisi hyötyä eduskuntavaaleja ajatellen.

2. Ikä
23v (syntynyt 15.3.1988)

3. Tehtävä tai toimet Piraattipuolueessa
Olen Piraattipuolueen varapuheenjohtaja ja Helsingin piraattien puheenjohtaja. Jälkimmäisen tehtävän jätän tänä keväänä ajankäyttösyistä (pyrin siirtymään Helsingin piraattien hallituksen rivijäseneksi).

Piraattipuolueeseen lähdin mukaan perustamiskokoukseen toukokuussa 2008, jossa minut valittiin puoluehallituksen varajäseneksi. Syksyllä 2008 sain puoluesihteerin tehtävän, jossa toimin toukokuuhun 2010. Siitä lähtien olen toiminut varapuheenjohtajana.

4. Millaiseksi arvioisit yleistietosi ja erityisesti oman ulkopolitiikan tuntemuksesi?
Hyväthän ne ovat. Oskar viittasikin opiskeluihini. Opiskelen siis Helsingin yliopistolla pääaineena yleinen historia ja sivuaineina Suomen ja Pohjoismaiden historia sekä valtio-oppi. Vaikka nämä opinnot ovat kehittäneet omaa tietämystäni varsin paljon, iso merkitys on myös sillä, että olen oikeastaan lapsesta lähtien harrastanut politiikan seuraamista. Minulla on myös maallikoksi hyvät tiedot lakiasioista, jonka muut piraattiaktiivit ovat tainneet huomata. Olen myös ollut sivarissa ja töissä sisäasiainministeriön kirjaamossa, mikä oli ihan hyvä näköalapaikka valtionhallinnon toimintaan. Tämä ei tietenkään ole paljon verrattuna presidenttiehdokkaana oleviin konkaripoliitikkoihin, mutta niihin vertautuuvaa kokemusta ei taida olla meistä kellään.

Olen kirjoittanut Kaj Sotalan kanssa Jokapiraatinoikeus-pamfletin, joka kyllä kompensoi mahdollista nuoresta iästäni johtuvaa uskottavuusvajetta. Jos tulen valituksi ehdokkaaksi, lupaan yrittää kirjoittaa syksyksi jonkin toisen vastaavan kirjan (ei välttämättä kuitenkaan piraattiaiheista). Aiheita on kyllä mielessäni useita, ja jonkin verran valmistelevaa työtä tehtynä muutamista niistä. Tämä edelleen toisi lisää julkisuutta ja uskottavuutta.

5. Oletko esiintynyt mediassa ja millaisiksi arvioisit esiintymiskykysi?
Erinäisistä esiintymisistäni on jonkinmoinen yhteenveto nettisivuillani: http://ahtoapajalahti.fi/ahto/leikekirja/

Tv-esiintymiset lienevät presidentinvaalissa niitä kriittisimpiä, joten linkkaanpa tähän omia tv-/videoesiintymisiä:

Yle, Pressiklubi
Nelonen, kohdassa 0:50
Freejam tv – Kansalaisaktivismia Wikileaksin tukemiseksi
Ehdokasesittelyvideo eduskuntavaaleja varten

Eräs radioesiintyminen:

Ylex, Mielipidevanki: Epäkorrektit mielipiteet halutaan sensuroida Suomessa

Vähän pidempää settiä:

Esitelmä: Vapaus, veljeys, tasa-arvo – piratismi yhteiskunnallisena ilmiönä
Piraattipuolueen vaaliohjelman esittelyä

Arvioikaa itse. Olen toki myös valmis kehittämään esiintymistaitojani ennen ehdokkuutta. Tähän toki on tarvetta kenen tahansa ehdokkaan kohdalla, sillä esiintymisharjoittelu kuuluu tämän tasoisiin poliittisiin tehtäviin kaikissa puolueissa.

6. Miten arvioit ajankäyttösi mahdollistavan vaalikampanjoinnin?
Jatkuvaan kiireeseen olen jo tottunut. Piraattijuttujen lisäksi syksyllä ja talvella ainoa varsinainen ajankäyttöäni vaativa homma on opiskelu, ja koska sekin onnistuu lähinnä tenttimällä, pystyn suunnittelemaan ajankäyttöäni varsin vapaasti.

7. Kuinka paljon oletat voivasi panostaa rahallisesti vaalikampanjointiin ja nimien keruuseen?
Kun nyt Oskar lupaili viittä tonnia, niin eiköhän sama summa ole minullakin revittävissä itseltä ja lähipiiristä.

8. Miksi juuri sinun pitäisi edustaa piraattien arvomaailmaa presidentinvaaleissa?
Toivon, että muut tulisivat kommentoimaan tähän ketjuun, miksi haluaisivat juuri minut tähän hommaan. Itse olen vähän jäävi kommentoimaan.

Suurimpia syitä haluun olla ehdokkaana ovat kokemukseni ja tietoni piraattiasioiden ja laajasti yhteisekunnallisten asioiden suhteen. Sen näen suurimpana vahvuutenani. Tietenkin henkilökohtaisena syynä pyrkiä ehdokkaaksi on myös se, että ehdokkaana olo olisi kivaa ja mielenkiintoista. Julkisista esiintymisistäni olen saanut jonkin verran hyvää palautetta, kovin negatiivista en muista saaneeni.

9. Oletko valmis siihen, että media saattaa kaivaa sinusta kaiken lapsuutta myöten?
Varmaan pitäisi olla aika hiljainen uutispäivä, että sieltä saisi kaivettua jotain kiinnostavaa otsikoihin. No, asun samalla asuinalueella kuin Halonen ennen presidentiksi tuloaan (Helsingin Kallio) ja olen käynyt samaa koulua, että ehkä siitä jotain saa revittyä. :p

10. Muuta mitä haluaisit kertoa itsestäsi.
Kolmekymppinenkin on ”liian nuori” presidenttiehdokkaaksi ja minäkin toki. Toisaalta mitä nuorempi ehdokas, sitä helpommin siitä on saatavissa lisäjulkisuutta. Tärkeämpää on kuitenkin esiintyä vakuuttavasti, ja sekin voi olla monelle positiivinen yllätys, jos nuori ehdokas esiintyy ”ikäistään paremmin”. Presidentinvaaliehdokkuutta ei myöskään voi puolueen näkökulmasta miettiä pelkän pärstäkertoimen perusteella (jota olen sitäkin omalta osaltani toki valmis kehittämään niin kauan kun ei kauneusleikkauksiin pakoteta :p), vaan on mietittävä asiaosaamista, aktiivien tukea ja monia tulevia vaaleja.

Tiedot:
Ahto Apajalahti
23v
Helsinki
Piraattipuolueen varapuheenjohtaja

Kotisivuni: http://ahtoapajalahti.fi
Blogi: http://ahtoapajalahti.puheenvuoro.uusisuomi.fi/