Vs:Piraattien presidenttiehdokas (ilmoittautumiset)

Etusivu Foorumit Piraattipuolueen toiminta Piraattien presidenttiehdokas (ilmoittautumiset) Vs:Piraattien presidenttiehdokas (ilmoittautumiset)

Julkaisija Vastaukset
HarriKivisto # Posted on 27.4.2011 at 7.56
Profiilikuva käyttäjästä HarriKivisto

Ilmoitan olevani halukas sekä käytettävissä Piraattipuolueen presidenttiehdokkaaksi. Useat puolueessa toimivat aktiivit ovat pyytäneet minua asettumaan ehdolle, ja lisäksi vaalien loppuvaiheessa saamani erityisen runsas kannustava palaute on vakuuttanut minut siitä, että kannatus on riittävän laaja puolueen kannattajien keskuudessa.

Vastauksia: (lisään linkkejä myöhemmin kun ehdin)

1. Missä asut ja missä aiot olla ehdokkaana tulevissa vaaleissa (jos et, miksi)?
Asun Hervannassa Tampereella. Todennäköisesti olen ehdolla tulevissa vaaleissa (kunnallisvaaleissa ja eduskuntavaaleissa) Pirkanmaan vaalipiirissä, mutta mikäli vaaliuudistus ei mene läpi voin esimerkiksi harkita asettuvani ehdolle tarpeen mukaan Helsingissä ja Uudellamaalla, jossa presidenttiehdokkaan saaman julkisuuden ja kannatuksen voi valjastaa parhaiten puolueen menestykseksi.

2. Ikä
30 vuotta (synt. 14.1.1981, joten vaalipäivänä 31)

3. Tehtävä tai toimet Piraattipuolueessa
Aiemmin varapuheenjohtaja, nyt puoluesihteeri. Lisäksi Pirkanmaan piraattien piirisihteeri.

4. Millaiseksi arvioisit yleistietosi ja erityisesti oman ulkopolitiikan tuntemuksesi?
Yleistietoni ovat varsin hyvät; olen aina kerännyt itseeni tietoa ja politiikkaa olen seurannut koko pienen ikäni. Ulkopolitiikasta tiedän varsin paljon; seuraan läheisesti Yhdysvaltain politiikkaa, johon liittyy suuri osa meidänkin kannalta relevanttia ulkopolitiikkaa. Sen sijaan taloudesta ja puolustuksesta tietoni ovat parhaimmillaan tyydyttävät.

5. Oletko esiintynyt mediassa ja millaisiksi arvioisit esiintymiskykysi?
Olen esiintynyt parissa lyhyessä jutussa. Kerroin taannoin Piraattipuolueesta nelosen uutisille toimiessani varapuheenjohtajana, ja pari pätkää ottivat [tästäkin on tultu kovasti eteenpäin monessa suhteessa, mm siistin ulkoasun suhteen:)] Pirkanmaalla olen ollut pariin otteeseen paikallisradiossa keskustelemassa politiikassa. Sitten on toki tämä FreejamTV:n haastattelu puolueen lyhyestä historiasta.
Esiintymisen koen merkittäväksi vahvuudekseni. Olen pitänyt elämässäni paljon puheita ja erilaisia suullisia esityksiä, joten kokemusta on. En juurikaan jännitä esiintymistä. Karismaakin on, rohkenen väittää.

6. Miten arvioit ajankäyttösi mahdollistavan vaalikampanjoinnin?
Elämäntilanteeni on hyvin joustava. Aikaa kyllä riittää, kun se laitetaan riittämään. Opiskeluni ovat sen verran loppusuoralla, että olen varmasti valmis kun käytännön kampanja-aika alkaa.

7. Kuinka paljon oletat voivasi panostaa rahallisesti vaalikampanjointiin ja nimien keruuseen?
Varani ovat varsin rajalliset. Minulla on kuitenkin paljon yhteyksiä, ja uskon voivani kerätä mukavasti rahaa vaalibudjettiin mikäli puolue tahtoo minut presidenttiehdokkaaksi. Varmasti pari tuhatta irtoaisi, mutta en uskalla luvata enempää.

8. Miksi juuri sinun pitäisi edustaa piraattien arvomaailmaa presidentinvaaleissa?
Olen ollut piraattipuolueessa mukana alusta asti ja sitäkin aiemmin, joten tunnen varsin hyvin mistä on kyse. Katson myös että vetoan varsin laajaan äänestäjäkuntaan. Olen hyvin avomielinen yhteiskunnallisilta näkemyksiltäni, mikä sopii progressiiviseen ja voimakkaasti tulevaisuuteen katsovaan puolueeseen. Samalla jalat ovat kuitenkin tukevasti maassa (normaali ydinperhe ja muutenkin melko konservatiivinen ulkoinen eetos) ja tämän päivän realiteeteissa. Annan varmasti puolueesta lopulta tasapainoisen kuvan: rakennamme huomispäivän maailmaa, mutta elämme nykyhetkessä.
Kielitaitoni on vahva varsinkin englannin osalta. Tanskaa puhun sujuvasti ja ruotsia tyydyttävästi. En liene kaikkein vakuuttavin tietoyhteiskunnallinen tietäjä tai osaaja, vaan lähestyn politiikkaan pikemminkin humanismin kautta. Tämä edelleenkin laajentaa ihmisten käsityksiä Piraattipuolueesta ja poistaa tiettyjä stereotypioita.
Katsoisin ehdokkuuttani puoltavan tietynlainen maltillisuus, rauhallisuus sekä taito kuunnella ja ymmärtää erilaisia ideologioita ja asenteita. Tämä puolue tarvitsee nyt mahdollisimman paljon yhdistäviä voimia. Liika impulsiivisuus kaataa useimmat uudet puolueet. Uskon voivani kerätä varsin laajaa kannatusta niin puolueen kannattajien kuin yleisesti kansalaisten keskuudessa.

9. Oletko valmis siihen, että media saattaa kaivaa sinusta kaiken lapsuutta myöten?
Olen kirjoittanut jonkin verran elämästäni blogiini ja eduskuntavaalisivuilleni. Kirjoitan varmasti lisää kun vaalit koittavat, koska uskon avoimuuteen politiikassa. Ehkei toki kannata avata koko historiaa, koska mikäli lehdistö onnistuu löytämään jotain raflaavan kuulostavaa, se voi olla hyödyllistä julkisuutta tai ainakin kääntyä sellaiseksi. Ei elämästäni toki mitään sellaista kovin kiinnostavaa kuten rikosmerkintöjä tai hämäriä kytköksiä löydy mutta ei sitä koskaan osaa ennalta sanoa, mitä hauskaa keltainen lehdistö kykenee rakentamaan kun sille päälle sattuu. :)

10. Muuta mitä haluaisit kertoa itsestäsi.
Piraattipuolueen kuvaa varmasti kohentaisi se, että presidenttiehdokas harrastaa aktiivisesti säveltämistä ja soittaa bändissä (toki kaikessa käytännössä vielä harrastajapohjalta, mutta sävellyksiä olen vapaaseen käyttöön julkaissut varsin vakuuttavan määrän). Sovin siis varmasti suurten presidenttiehdokkaiden, kuten Claes Andersson ja Pertti Virtanen, joukkoon :D.

Harri Kivistö
30v
Tampere
Piraattipuolueen puoluesihteeri

Blogi: http://kivisto.puheenvuoro.uusisuomi.fi/
Menneet eduskuntavaalisivut: http://www.harrikivisto.fi/