Vs:Piraattien presidenttiehdokas (ilmoittautumiset)

Etusivu Foorumit Piraattipuolueen toiminta Piraattien presidenttiehdokas (ilmoittautumiset) Vs:Piraattien presidenttiehdokas (ilmoittautumiset)

Julkaisija Vastaukset
tRM # Posted on 25.4.2011 at 23.39
Profiilikuva käyttäjästä tRM

Ilmoitan että olen kiinnostunut Piraattiehdokkaana toimimisesta presidenttivaaleissa, mikäli puoluehallitus kokee että minusta olisi hyötyä puolueen kannatukselle.

Vastauksia kysymyksiin:

1. Missä asut ja missä aiot olla ehdokkaana tulevissa vaaleissa (jos et, miksi)?
Asun Espoossa, en näe ajankohtaisena muuttaa Uudeltamaalta ainakaan seuraavan 4v aikana. Asetun tulevissa vaaleissa ehdolle siinä missä on eniten hyötyä, luultavasti Uudellamaalla.

2. Ikä
33v

3. Tehtävä tai toimet Piraattipuolueessa
Uudenmaan piraattien puheenjohtajakausi meneillä, minulla on kohtalaiset hyvät henkilöverkostot piraateissa.

4. Millaiseksi arvioisit yleistietosi ja erityisesti oman ulkopolitiikan tuntemuksesi?
Yleistietoni pidän hyvänä, samoin ulkopolitiikan kohdalla. Tuntemus ei varmastikaan ole niin syvällistä kuin joillakin sitä opiskelleilla (erityisesti Ahdolla), mutta pidän päättelykykyni politiikasta kuitenkin erittäin hyvänä. 2010 syksyn ACTA infotilaisuudessa mm. päättelin että vastatoimia on odotettavissa Intialta ja muilta mailta, parin viikon kuluttua Intian vastatoimista uutisoitiin. Tekniikan yleistuntemukseni pidän erittäin hyvänä laajalla alalla. Pidän erittäin paljon asioiden ymmärtämisestä.

5. Oletko esiintynyt mediassa ja millaisiksi arvioisit esiintymiskykysi?
Lisäys: Radio Rockissa 2 kertaa, YLE x3m:lla 3 kertaa, 4kpl paneeleissa (Hanken, Lärkan, TKK, entressen kirjasto), YLE2 (ajankohtainen kakkonen), YLE FST5 (Spotlight).
Olen esiintynyt jonkin verran. Live lähetyksissä pidän esiintymiseni hyvänä, nauhoitteissa koen että olen parantunut huomattavasti eduskuntavaalirumban aikana ja olevan nyt myös niissä kohtalaisen hyvä. Olen hyvä liveväittelyissä, oli ne vaalipaneeleissa tai suorissa lähetyksissä.

6. Miten arvioit ajankäyttösi mahdollistavan vaalikampanjoinnin?
Ehdin kampanjoida hyvin. Perheyrittäjänä voin järjestää aikataulujani vapaasti. Eduskuntavaalien aikana arvelin tehneeni n. 10h puolueasioita keskimäärin päivässä (7 päivää viikossa) vaalia edeltäneiden kuukaisien aikana. Viimeiset pari viikkoa huomattavasti enemmän.

7. Kuinka paljon oletat voivasi panostaa rahallisesti vaalikampanjointiin ja nimien keruuseen?
Loppuvuodesta arvioin että voin panostaa vähintään n. 5000€.

8. Miksi juuri sinun pitäisi edustaa piraattien arvomaailmaa presidentinvaaleissa?
Ilman eduskuntapaikkaa ja puoluetukea ei voida käytännössä saada pressan paikkaa. Voidaan kuitenkin tuoda puolueen agendaa esille ja saada kannatusta nostettua huomattavasti. Kannattaa siis mun mielestä asettaa sellaista ehdokasta josta media tykkää, ja kerää 5% kannatuksen vaikka 60% ei pidä siitä, kun se että 60% äänestäjistä pitää ehdokasta ”ei kauhean pahana” ja saa 1% kannatuksen.
Pidän myös erittäin tärkeänä että presidenttivaaliehdokas kannattaa vahvaa presidenttiyttä, galluppien mukaan suurin osa kansasta haluaa vahvaa presidenttiä.

Pidän itseni mediaseksikkäänä jolta media löytäsi paljon kirjoitettavaa (porno, moottoriurheilu, nakukymppi, TKK sisäänpäässeistä 10% parhaimman joukossa, puolueaktiivi, teknologia-alan yrittäjä, jne), samalla kohtalaisen hyvin esiintyvänä, monipuolisena ja älykkäänä. Pärjään liveväittelyissä todella hyvin. Pelleehdokkaaksi minua on hyvin vaikea leimata.
Osaan hyvin englantia ja ruotsia, olen asunut 5v Yhdysvalloissa, 4v Ruotsissa, 2.5v Belgiassa.

9. Oletko valmis siihen, että media saattaa kaivaa sinusta kaiken lapsuutta myöten?
Olen. Uskon lisäksi että media löytää paljon uutisoitavaa minusta, ilman että mitään siitä haittaisi ehdokkuuteni. En pyytele anteeksi enkä häpeä sellaista mistä ei ole anteeksi pyydettävää tai hävettävää.

10. Muuta mitä haluaisit kertoa itsestäsi.
Saattaa olla että osa ihmisistä kokee minua ensin jonkinlaisena pellenä, mutta jo hyvin pienellä livejuttelemisena selviää useille että olen hyvin älykäs ja määrätietoinen, enkä suinkaan pelleile. Vaalikantojani 2011 eduskuntavaaleissa: http://oskarelmgren.fi/fi/blog/kuulumisia-ja-suunnitelmia/222-vaalimanifestini 8. kohdassa taisi olla jo suurin osa. Esittäkää kysymyksiä!
LISÄYS: Olen käynyt armeijan, sotilasarvoltani olen kaartinjääkäri. Olin armeijassa SM-ammunta ja SM-partiosuunnistusjoukkueissa.

Tiedot:
Oskar Elmgren
33v
Espoo
Uudenmaan Piraattien puheenjohtaja

Kotisivuni: http://oskarelmgren.fi