Vs:Piraattiliberaalinen vaalimanifesti

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Piraattiliberaalinen vaalimanifesti Vs:Piraattiliberaalinen vaalimanifesti

Julkaisija Vastaukset
JouniFlemming # Posted on 18.12.2010 at 21.18
Profiilikuva käyttäjästä JouniFlemming

Quote:Niin kivalta kuin se kuulostaakin, myös pidätysoikeus on välttämätön rikollisten kiinnisaamiseksi. Tähän riittää epäilys. Miten alunperin pakotat rikollisen oikeuteen jos et voi viedä hänen vapauttaan ennen tuomiota?

Tämä on erittäin hyvä huomio. Kyseinen kappale käsittelee ensisijaisesti ihmisen orjuuttamista tai vangitsemista mutta olet oikeassa, että nykyinen kirjoitusasu tarkoittaisi, että esimerkiksi poliisilla ei olisi pidätysoikeutta. Yritän miettiä paremman muotoilun tälle kohdalle.

Quote:Parempi olisi jos Suomen perustuslakia voisi muuttaa vain kansanäänestyksen enemmistön JA (vähintään) 3/4 kansanedustajaenemmistön yhteisellä mandaatilla.

Olen samaa mieltä, mutta tällainen ajatushan olisi täysin yhteensopiva kyseisen manifestin kanssa. Manifesti asettaa vähimmäishedoksi perustuslain muuttamiselle kansanäänestyksen, ehdokas voisi itse kannattaa vielä tiukempaa kriteeriä.