Vs:Piraattiliberaalinen vaalimanifesti

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Piraattiliberaalinen vaalimanifesti Vs:Piraattiliberaalinen vaalimanifesti

Julkaisija Vastaukset
JouniFlemming # Posted on 19.12.2010 at 8.04
Profiilikuva käyttäjästä JouniFlemming

Quote:Varsinainen ideologia olisi, että valtiolla ei ole oikeutta jakaa tukiaisia yhteisölle… KOSKAAN.

Juuri tätä tuolla lauseella tarkoitetaan: päättäjillä ei tule olla oikeutta jakaa verorahoja tukina yrityksille, ei kotimaisille eikä ulkomaalaisille.

Tukia ei tule jakaa maataloustukina, tai tuotekehitykseen. Näissä kaikissa on ongelmansa ja voin kyllä perustella ne mutta tämä ketju on siihen ehkä väärä paikka. Monopolien suhdetta vapaisiin markkinoihin, tai siis sitä, miksi monopolit eivät toimi vapailla markkinoilla käsittelin kirjoituksessani: http://jouniflemming.puheenvuoro.uusisuomi.fi/54559-vapaa-markkinatalous-on-ihmisten-etu

Quote:Muuten, pitäisiköhän tuossa ottaa konkreettisempia kannanottoja siitä mitä nämä kaikki kohdat merkitsevät… kansankielellä?

Tämä voisi olla hyvä idea. Ehkä jokaisen kohdan loppuun voisi laittaa esimerkin, mitä tämä asia koskee. Tai jollain tavalla käyttää netin mahdollisuuksia hyödykseen, vaikkapa lisäämällä linkkejä manifestin tekstin sekaan antamaan lisäselityksiä.

Haluaisin toisaalta pitää manifestin lyhyenä ja tiiviinä mutta siinä on tosiaan se ongelma, että se saattaa muodostua liian vaikeaselkoiseksi.

Quote:Enkä ihan ymmärrä tuota 300 euron lisää työkyvyttömälle, jos 400 eurolla pitäisi muka pystyä elämään.

Lähtökohta on, että perustulolle ei pidä voida ”elää”. Jos perustulolla voisi elää mukavasti, se kannustaisi ihmisiä jäämään pois työstä ja elämään toisten rahoilla, eli perustulolla. Tämä ei ole tarkoituksenmukaista mistään näkökulmasta eikä se mitenkään edes voisi toimia.

Perustulon idea on se, että ihminen ei jää missään tilanteessa tyhjän päälle. Ensinnäkin, tuloverotuksen mittava alentaminen manifestin mukaisesti toisi työelämässä oleville ihmisille merkittävästi lisää tuloja. Osa näistä tuloista olisi järkevää sijoittaa pahan päivän varalta tai ostaa vakuutus työttömyyden varalle. Mikäli ihminen ei ole säästänyt mitään ja menettää työpaikkansa, hänellä on silti irtisanomisajan verran aikaa etsiä itselleen uusi työpaikka ja jopa tämän hetken huonosti toimivilla työmarkkinoilla lähes kuka tahansa saa töitä esimerkiksi siivoojana. 400 euron perustulo + siivoojan palkka riittää vuokran maksamiseen, mahdollisesti jopa Helsingissä. Jos se ei riitä, pitäisi varmaankin harkita muuttoa jonnekin vähän halvempaan paikkaan. Ja joka tapauksessa, ihmisten ostovoiman parantaminen, sekä talouden vapauttaminen loisi huomattavan määrän uusia työpaikkoja.