Vs:Piraattiliberaalinen vaalimanifesti

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Piraattiliberaalinen vaalimanifesti Vs:Piraattiliberaalinen vaalimanifesti

Julkaisija Vastaukset
whiic # Posted on 21.12.2010 at 20.14
Profiilikuva käyttäjästä whiic

Vai, että ”mustaliberaaleja”. Taidat olla taas niitä, jotka käyttävät Kokoomuksesta nimeä ”Kokomusta”?

Uutinen: yliopistot ovat kaupallistettu jo. Ne olivat sitä vielä silloin, kun se ei ollut sallittua. ”Tutkimusstipendejä” jakavat säätiöt käytännössä palkkasivat opiskelijoita tekemään diplomitöitä yrityksille. Virallisissa papereissa korvamerkintöjä ei ollut, koska se olisi laitonta. Näin ollen kirjallisuustyönä, ilman työnantajaa diplomityötä tekevä ei voi saada apurahaa palkattomasta työstänsä, ellei professori ole tarjonnut hänelle yritysmaailman pyytämää tutkimusta. Tylyä ja hävytöntä, erityisesti, koska sitä ei olisi saanut tehdä, mutta tapahtunut pitkän aikaa. Jos sama tapahtuisi julkisesti – voisiko homma muuttua huonommaksi ja miten?

Sitäpaitsi vasemmisto tavoite perustulossa ei ole sosiaaliturvan saatavuus. Heillä agenda on Kokoomusta päinvastainen: he haluavat perustulon muiden sosiaaliturvien rinnalle, kasvattamaan sosiaaliturvapottia entisestään. Moni vasemmistolainen ei näe, että tarveharkintaisista sosiaaliturvan osista pitäisi päästä eroon.

Myönteisimmin perustuloon suhtautuvat Vasemmistoliitto (50%) ja Kokoomus (58%). SDP:n 36% on toki enemmän kuin Keskusta-junttien kannatus asialle.

Siinä missä Vasemmisto haluaa lisää ja Kokoomus haluaa vähemmän, Demarit haluavat säilyttää byrokratian täysmääräisenä (onhan julkinen sektori hyvä tempputyöllistäjä). Keskustassa taas ollaan tyhmiä kuin saappaat, joten heidän argumenttinsa lienee se klassinen: ”ei työtä tekemättä kuulu saada rahaa” (as if nykyjärjestelmä ei työttömyyspäivärahoineen anna rahaa täystyöttömälle).

Ja Vihreiden perustulomalli on vesitetty.

Minä en lämpene Kokoomuksen, Vasemmistoliiton enkä Vihreiden ajatuksille. Enkä niinkään Flemmingin 400 eurolle, joka on puhtaan kokoomuslainen. Ainut toteuttamiskelpoinen malli on kokoomuslaisen ja vasemmiston mallin välimaastossa. Jos perustulo on joskus tullakseen, se tulee kompromissina ja asettuu siihen. Vaihtoehtoisesti se ei tule, ja kansakuntamme haaskaa jatkossakin rahoja paisuneeseen julkiseen sektoriin aivan suotta. Sääli sikäli, jos nyt jäädään äärimmäisten mielipiteiden kanssa poteroihin. Perustulomalli olisi hyvä saada ensin toteutettua ja käydä vaikka sen jälkeen taistelua siitä minne suuntaan sitä täytyy korjata.

(Niin, ja ihkuta sinä, lumipallomahku, vaan ”demariliberaalejasi”. Demokraatteja ei SAK:n eduskuntasiivestä löydä etsimälläkään – demokratia kun ei tapahdu sillä, että kansa äänestää, mutta SAK päättää.)